30 Minuten

Follow!

2 series van 7 afleveringen realistische docu-drama’s geschreven en gespeeld door Arjan Ederveen en geregisseerd door Pieter Kramer. Bekroond met 2 gouden kalveren en een nipkow schijf.

Rated with 9/10 by 1 users
Episode Description

1

Bonusaflevering

A lookback on the series of 30 Minutes.
Episode Description

1

Vrije Verstrekking

Een heroïnejunk wordt gevolgd binnen een overheidsproject waarbij hij een kinderboek schrijft om terug in de maatschappij te kunnen worden geïntegreerd.

2

Fanny en Fanneke

Een koppel wordt gevolgd bij de bevalling van hun hondje. Bij een medische complicatie worden ze gedwongen te kiezen tussen het leven van hun trouwe huisdier of haar kroost.

3

Fout in '45

Een oude vrouw blikt terug op een verboden liefdesrelatie met een Duitse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar bedlegerige moeder keurt de relatie nog steeds af.

4

Beyond Tomorrow

Een kunsthistoricus baat een adviesbureau uit dat toekomsttrends voorspelt voor particulieren en instellingen. We zien hoe hij onder meer een televisiepresentatrice helpt haar imago op te krikken en een margarineproducent helpt moderniseren.

5

Geboren in een verkeerd lichaam

Een boer voelt zich opgesloten in zijn eigen lichaam. Hij voelt zich meer een bosneger uit Zaïre en gaat over tot een plastische en een pigmentoperatie.

6

Scenes Behind the Scenes

Tijdens een fictieve celebrityshow worden een charmezanger en zijn vrouw gevolgd in hun woning waar ze uitleg geven rond hun projecten.

7

Daarom

Een verborgen camera volgt het familiale leed van de familie De Vries.
Episode Description

1

Vanwege Maartje

Een politica tracht haar collega te dwarsbomen als ze door het programma Nova wordt uitgenodigd.

2

Feliz Navidad

Een huismoeder krijgt als diagnose te horen dat ze allergisch is voor Kerstmis en ondergaat intense therapie.

3

Rondom ons

In dit praatprogramma, waarvan de titel verwijst naar Rondom Tien, worden Bekende Nederlanders geïnterviewd die last hebben van "herkenningsverschijnselen". Ook is er een reportage vanuit de Psychiatrische Omroep Kliniek, waar hun ziekte wordt behandeld.

4

Een zijden draad

Een legerofficier wil meer openheid over de binnen Defensie veel voorkomende, doch geheime hobby borduren, en organiseert een expositie.

5

Een stukje eigen ikje

Een lesbisch koppel leidt een cursusgroep waarbij ze de verborgen vrouwelijkheid van geëmancipeerde vrouwen aan de oppervlakte willen brengen.

6

Kasteelroman

Een rijke barones vertelt over haar verleden en de mysterieuze tuinman.

7

Meneer Pastoor

De pastoor van Gesteren tracht de jaarlijkse cultuurweek, die dat jaar rond het boeddhisme draait, te organiseren.