Baantjer

Follow!

De Cock... met ceeooceekaa! De rechercheur die misdrijven in het hart van Amsterdam aan de kaak stelt. Samen met zijn partner Vledder en zijn collega's Keizer, Prins en Den Koninghe wordt er gezocht naar sporen en motieven. Maar zullen zij de waarheid achterhalen en de daders vinden?

Rated with 8/10 by 3 users
Episode Description

1

Baantjer, de film: De Cock en de wraak zonder einde

Peter de Beer, een oud-collega van rechercheur Jurriaan de Cock, wordt vermoord met een mes dat schouwarts Ennaeus den Koninghe identificeert als een 'kartelmes zonder kartels'. De moordenaar viel hem van achteren aan toen hij met zijn 11-jarige dochter Michelle in de auto reed. De moordenaar is ontsnapt. Michelle overleeft het ongeluk zonder ernstige verwondingen. Michelle is kroongetuige van de moord, en De Cock moet haar beschermen als de moordenaar haar bedreigt. Er vallen meer doden, en De Cock verdenkt een groep oud-Indiëgangers die hem ooit al eens hebben verhinderd een zaak op te lossen.

2

Achter de schermen

Episode Description

1

De Cock en de moord op het bureau

Tijdens een open dag op het politiebureau wordt een agent dood aangetroffen. Iedereen is verbijsterd over de brutale moord. Een verdachte lijkt snel gevonden als De Cock en Vledder te weten komen dat een oude bekende – de zware crimineel Frederiks – op de bewuste dag op het bureau was. Maar was deze verdachte niet iets te gemakkelijk gevonden?

2

De Cock en de reclamemoord

Tijdens de opname van een commercial wordt het levenloze lichaam van een reclameproducente gevonden. De Cock en Vledder komen al snel tot de conclusie dat het slachtoffer nogal wat vijanden had. Onder de verdachten bevinden zich een stelende conciërge, een gepasseerde rivale, een bedrogen echtgenote en een belichter met een extreme videocollectie.

3

De Cock en de moord op de moordenaar

Een oude man toont De Cock en Vledder het ingemetselde lijk van zijn buurjongen. De oude man heeft de jongen negentien jaar geleden gewurgd omdat hij zijn dochter zou hebben verkracht. De Cock voelt zich misbruikt: de moord is verjaard. De volgende dag wordt de oude man zelf dood aangetroffen.

4

De Cock en de moord in de galerie

Giselle, een aantrekkelijke galeriehoudster, loopt vriendelijk knikkend langs haar gasten op een vernissage. Een kind loopt uit verveling de tuin in. Giselle ziet dat het kind in de aarde begint te woelen en loopt ongerust in zijn richting. De moeder komt er ook bij en het jongetje vraagt onschuldig of dat wat hij gevonden ook kunst is. Uit het gat in de aarde steekt een schoen, een sok en een stukje onderbeen.

5

De Cock en de motorclubmoord

In de IJ-tunnel wordt 's nachts een motorrijder vermoord. Uit bloedonderzoek blijkt dat het slachtoffer, Patrick, niet alleen cocaïne vervoerde, maar zelf ook gebruikte. In het clubhuis van de motorclub ontmoeten De Cock en Vledder Rens en Marina. Rens was het grote voorbeeld van Patrick en Marina Patricks ex-liefje. Beiden zijn ze verdacht, maar ook Helmut, de eigenaar van de coffeeshop, had zo zijn redenen om Patrick kwijt te raken.

6

De Cock en de moord op de oude dame

Na het uitlaten van het hondje van een oude dame vindt een meisje de dame dood onder aan de trap. De rijke oude dame was, tot spijt van haar familie, hertrouwd met haar veel jongere verpleger. De Cock lijkt genoeg verdachten, maar geen enkel bewijs te hebben.

7

De Cock en de moord zonder lijk

Een bevriende notaris toont De Cock een videotestament: een man vertelt dat hij vermoord is door zijn vrouw en haar minnaar. Alleen… de man leeft nog! Hij vertelt De Cock persoonlijk dat hij reeds een kopie van de band aan zijn vrouw en haar minnaar heeft gestuurd. De volgende dag echter wordt hij met een kogel tussen de ogen op de golfbaan gevonden.

8

De Cock en de moord op de windhaan

Een criminele kunsthandelaar wordt doodgestoken in zijn huis aangetroffen. Het moordwapen en de beveiligingsvideo zijn verdwenen. Wel vinden De Cock en Vledder een andere videoband, waarop een ruzie tussen het slachtoffer en zijn vrouw staat. Maar wie is de geheimzinnige man op de achtergrond die nooit goed in beeld komt?

9

De Cock en de moord in het Kremlin

In de homodisco Het Kremlin wordt de barkeeper met een gebroken nek onder aan de keldertrap gevonden. De eigenaar reageert verslagen, de minnaar van het slachtoffer cynisch. Het slachtoffer en zijn broer stonden op het punt het familiebedrijf over te nemen. De Cock en Vledder willen hier het fijne van weten en gaan alle verdachten af om zo het ongeval te kunnen ontrafelen.

10

De Cock en de moord uit angst

Een Turkse studente wordt dood onder een raam van een studentenhuis gevonden. Het lijkt zelfmoord, maar De Cock twijfelt als hij sporen van een gevecht in haar kamer aantreft. De bestuurders van een studentendispuut die de bewuste avond in het gebouw aanwezig waren, herinneren zich in eerste instantie weinig; totdat één van hen opmerkt twee mannen de kamer van het slachtoffer te hebben zien binnengaan.

11

De Cock en de moord onder doktoren

In een ziekenhuis wordt een chirurg met een scalpel doodgestoken. Het moordwapen wordt teruggevonden in de kamer van een collega. Tussen hem en het slachtoffer speelde een conflict over wie het nieuwe afdelingshoofd zou gaan worden. De Cock en Vledder vermoeden echter dat er een hele andere reden achter de moord schuilgaat.

12

De Cock en de moord op de Broeder van het Bloed

Een lid van de neonazi-groepering De Broeders van het Bloed wordt doodgeslagen in zijn huis aangetroffen. Een buurvrouw vertelt dat zij een Surinaamse man de woning van het slachtoffer heeft zien verlaten. Vreemd genoeg wijzen alle sporen De Cock en Vledder in een hele andere richting.

13

De Cock en de moord op de Wallen

Een pooier wordt met een kogel in zijn hoofd gevonden in zijn eigen bordeel. Lowietje meldt De Cock dat een corrupte makelaar de laatste tijd veel huizen op de wallen opkoopt voor de Russische maffia en dat het slachtoffer geweigerd heeft zijn panden te verkopen. Het pand blijkt echter niet alleen op zijn naam te staan, maar ook op die van zijn verslaafde broer.
Episode Description

1

De Cock en de moord in de peepshow

Jacqueline de Groot is werkzaam in een peepshow, tot ze dood wordt aangetroffen. De Cock begeeft zich met Vledder in de eens zo warme rosse buurt van Amsterdam. Hij ontmoet diverse collega’s van Jacqueline die mogelijk belang zouden kunnen hebben bij haar dood. Jacquelines zus Bianca heeft moeite met het verdriet van hun pleegvader, want hij is nooit in staat geweest om Jacqueline na haar verschrikkelijke jeugd weer op het rechte pad te brengen. Pas als alle verdachten om het graf van Jacqueline staan, komt De Cock achter de ware toedracht. Hij heeft echter geen bewijzen.

2

De Cock en de moord op papier

Columnist David Waterman wordt dood achter zijn bureau aangetroffen. Het wordt De Cock al snel duidelijk dat Waterman bij acteurs en schrijvers niet zo geliefd was, want met zijn vernederende teksten heeft hij menige carrière verwoest. Ook blijkt dat hij een aantal behoorlijk pittige minnaressen had, die elkaar zelfs na zijn dood het licht in de ogen niet gunnen. Het meest is De Cock echter gebiologeerd door het moordwapen, want wie vermoordt nou iemand met een pen?

3

De Cock en de moord op de Rode Roos

Floris van Rozemond is overleden en ligt opgebaard in het rouwcentrum. Na een aantal onverklaarbare gebeurtenissen laat De Cock het lijk van Floris echter in beslag nemen. De Cock heeft moeite met deze beslissing, want hij kent de gevoelens van de nabestaanden en hij is er helemaal niet zeker van of er wel sprake is van moord.

4

De Cock en de moord op de marktmeester

In het Westelijk Havengebied wordt het lijk gevonden van marktmeester Arie Veenstra. De Cock en Vledder begeven zich tussen de Amsterdamse marktlui, maar die reageren stug. Arie blijkt niet bepaald geliefd, omdat hij steekpenningen aannam en zijn eigen regels op de markt liet gelden. De Cock komt echter geen stap verder en begrijpt dat hij terug moet naar de vindplaats van het lijk, voordat hij deze moord kan oplossen.

5

De Cock en de moord op de vader

In de Amsterdamse grachten wordt het lichaam van John Janssen gevonden. Zijn vrouw Marie weet wie de moordenaar is: Kalin Chagin, leider van een sekte-achtige organisatie. De Cock en Vledder begeven zich tussen Chagins aanhangers. Niemand weet iets en diegenen die wel iets weten houden hun mond. Zelfs de dochter van John, Linda lijkt niet onder de indruk van de dood van haar vader. Dan wordt het De Cock duidelijk dat Marie niet voor niets in de richting Kalin Chagin wees: zij blijkt zelf namelijk een dijk van een motief te hebben.

6

De Cock en de moord op de onderkoning

Een zware crimineel – Regilio Graanoogst – wordt vlak na zijn vrijlating uit de gevangenis doodgeschoten. Alles lijkt op een afrekening. De Cock weet dat het in dergelijke zaken vrijwel onmogelijk is om de moordenaar te pakken. Er moet echter een onderzoek worden ingesteld. De Cock en zijn trouwe assistent Dick Vledder begeven zich in de onderwereld. Maar daar gelden hele andere wetten dan op het bureau Warmoesstraat.

7

De Cock en de moord met 300 getuigen

Actrice Heleen Sterneberg laat zich iedere avond doodschieten. Tijdens een van de laatste voorstellingen valt er echter echt een dode. De Cock heeft driehonderd getuigen, maar niemand heeft iets gezien... Hij komt er achter dat alle leden van het toneelgezelschap een geheim met zich meedragen en een motief hadden om deze moord te plegen. De zaak loopt vast. Totdat De Cock ontdekt dat er nog één geheim over is dat ontrafeld dient te worden.

8

De Cock en de moord op de heilsoldate

De Cock en Vledder zijn geschokt als ze geconfronteerd worden met het levenloze lichaam van heilsoldate Betty de Wijn. Het lijkt te makkelijk om de dader te zoeken tussen de junks en daklozen die bij Betty logeerden. Daarbij was Betty tot voor kort verloofd met een luitenant uit het leger, die zich minder aan de tien geboden houdt dan hij beweert. Als er vervolgens nog een lijk wordt gevonden, begrijpt De Cock dat de zaak nog complexer is dan hij in eerste instantie dacht.

9

De Cock en de wilde moord

In de leeuwenkuil van Artis worden de resten van Willem Kraan gevonden. De Cock moet constateren dat het verbazingwekkend makkelijk was om deze moord te plegen. Maar wie heeft er een motief? Zijn zwager denkt dat een ontslagen werknemer de dader zou kunnen zijn. Deze wijst weer naar Willems vrouw, die volgens hem gek is. Zij is er echter van overtuigd dat een ex van Willem het gedaan heeft. En een fanatische dierenbeschermer is zelfs bang voor een internationaal complot. Hoogste tijd voor De Cock om aan alle speculaties een einde te maken en de echte dader te ontmaskeren.

10

De Cock en de moord op het VOC-schip

Jacques Tazelaar is een succesvol zakenman. Totdat zijn lijk gevonden wordt. De Cock komt erachter dat Tazelaar een keihard mens was die zelfs door zijn kinderen werd gehaat. De eerste verdachte is een ex-werknemer die door Tazelaar financieel volledig kaalgeplukt is. Maar mensen in de directe omgeving van Tazelaar blijken ook een uitstekend motief te hebben. De Cock begrijpt dat hij deze zaak alleen kan oplossen als hij terugkeert naar de vindplaats van het lijk: het VOC-schip.

11

De Cock en de moord op het menu

Restaurantrecensent Johannes de Boer is vergiftigd. De meeste artikelen van zijn hand waren zo zuur als azijn en bleken desastreus voor restauranthouders. Aan De Cock en Vledder de taak om de diverse keukens te testen. Dit levert een aantal goede motieven op, maar de bewijzen ontbreken. Als blijkt dat De Boer een aanzienlijk geldbedrag nalaat, besluit De Cock om ook de naaste familie in het onderzoek te betrekken. Behalve wraak kan geld natuurlijk een goede drijfveer zijn om iemand uit de weg te ruimen.

12

De Cock en de moord met de schaar

De Easy-tune mode-ontwerper Ruut van Billingen wordt dood aangetroffen in zijn atelier. Een schaar is met grote kracht in zijn rug gestoken. De Cock en Vledder raken verzeild in het grillige modewereldje waarin roddel en achterklap, diefstal van modeontwerpen en buitenechtelijke relaties doodnormaal lijken te zijn. Omdat vrijwel iedereen over zijn alibi liegt, wordt De Cocks speurvermogen flink op de proef gesteld.

13

De Cock en de moord onder 0

In een koelcel wordt een doodgevroren bejaarde man gevonden. Als blijkt dat hij van Italiaanse afkomst is, denkt Vledder aan een afrekening van de maffia. De Cock weet zeker dat er iets anders aan de hand moet zijn. Iedereen die ze spreken blijkt namelijk een band met de oude Italiaan te hebben. Hij geeft zijn collega’s de opdracht om in ieders verleden te graven. Dan blijkt dat een heel andere misdadige organisatie de aanleiding voor deze moord was.
Episode Description

1

De Cock en de moord op de barmhartige

Martha Degener hielp mensen. Maar als haar lijk wordt gevonden, merken De Cock en Vledder al snel dat ze met haar hulp niet alleen vrienden maakte. Er is een getuige van de moord, maar die heeft het Downsyndroom. De Cock weet dat hij met de getuigenis van de jongen geen schijn van kans maakt voor de rechter.

2

De Cock en de taximoord

Als het lijk van taxichauffeur Toon IJf wordt gevonden, staat de Amsterdamse taxiwereld op z’n kop. Volgens collega’s had Toon hooglopende ruzie met Dennis Emants, omdat die zonder taxivergunning in de Bijlmer rijdt. Maar De Cock komt erachter dat zowel Dennis als een aantal collega’s van Toon hele andere motieven hadden om hem te vermoorden.

3

De Cock en de moord om de moord

Op een autokerkhof wordt het lijk van een onbekende man gevonden. Als een vrouw zich bij De Cock meldt met de mededeling dat de privé-chauffeur van de familie is ontvoerd, blijkt het om dezelfde man te gaan. Alles wijst erop dat de moordenaar een prof is. Maar als er een tweede lijk gevonden wordt, gaat De Cock aan die theorie twijfelen.

4

De Cock en de moord met 43 messen

In een vleesgroothandel wordt het lichaam aangetroffen van slager Frank Stalknecht. Op het eerste gezicht lijkt het roofmoord. Franks broer heeft namelijk een verdachte jongen zien wegrennen. Maar als blijkt dat Frank nogal veel in een travestietenbar kwam, begrijpt De Cock dat er meer mensen een motief hadden voor deze moord.

5

De Cock en de bittere moord

Een onbekende man heeft op een terras een dodelijk kopje koffie gedronken. De Cock heeft maar twee aanknopingspunten: zijn zaktelefoon en een adreskaartje. De Cock en Vledder komen erachter dat de man in een pension woont. Daar aangekomen blijkt dat hij dossiers bijhield van een aantal vrouwen met wie hij tegelijkertijd een relatie had.

6

De Cock en de moord in de big band

Na een concert van een big band wordt de eerste trompettist dood in z’n kleedkamer aangetroffen. Het is al snel duidelijk dat de man niet onder normale omstandigheden aan zijn eind is gekomen. De Cock is gek op big band muziek. Zijn muzikale kennis komt hem goed van pas bij het oplossen van deze puzzel.

7

De Cock en de seriemoordenaar

Als het lichaam van een jonge roodharige vrouw wordt gevonden, weet De Cock dat hij in een van de moeilijkste zaken van zijn leven is beland: hij moet een seriemoordenaar ontmaskeren voor deze opnieuw zal toeslaan. Als de tijdsdruk toeneemt, besluit Buitendam om er een specialist van buiten het korps bij te halen. Deze man maakt de problemen voor De Cock alleen maar groter.

8

De Cock en de eenzame dood

Caroline Hulst runde een zeer succesvol datingbureau. Totdat ze dood wordt aangetroffen. Alles wijst op zelfmoord, maar De Cock ontdekt dat er sprake is van opzet, en hij start een onderzoek. Samen met zijn assistent Vledder komt hij erachter dat Caroline een eenzame maar keiharde zakenvrouw was, die meer vijanden had dan haar uiteindelijk lief was.

9

De Cock en de XTC-moord

Het nichtje van wachtcommandant Jochems, Sandra, wordt dood aangetroffen bij een tankstation: ze is gewurgd. Jochems is er kapot van en wil De Cock helpen bij het onderzoek. Maar daarmee worden de problemen voor De Cock en Vledder alleen maar groter.

10

De Cock en de moord in de schoolbanken

In een Lyceum wordt het lichaam gevonden van Koenen, leraar Engels. Zijn collega Struyk vermoedt dat De Cock de moordenaar moet zoeken in klas 5A. 5A staat bekend als probleemklas en had als laatste les van Koenen. Als De Cock en Vledder de leerlingen ondervragen, komen ze erachter dat Struyk wel eens gelijk zou kunnen krijgen.

11

De Cock en de moord op de heks

Als de bejaarde baronesse Aleida Coralie van Maerseelte-Bergeneyck dood wordt aangetroffen, moeten De Cock en Vledder constateren dat blauw bloed gewoon rood is. Toch blijkt Aleida een aparte dame, ze doet namelijk aan hekserij. Haar kleinzoon en diens vrouw waren niet echt blij met de ‘hobby’ van hun adellijke oma. Ondanks hun waarschuwingen kwam Aleida onder invloed van charlatans als Nel Duifjes – opperpriesteres van een heksencoven – en Bikele, een Afrikaanse priester. De Cock wordt heen en weer geworpen tussen nieuwe adel, heksen en bijgeloof voordat hij tot de oplossing van deze macabere moord kan komen.

12

De Cock en de moord in de politiek

Frits Zoomers, partijleider van de Nationale Partij, wordt doodgeschoten. De NP houdt er behoorlijk extreme denkbeelden op na en het kost De Cock en Vledder moeite om hun onderzoek onbevooroordeeld te doen. Temeer omdat er zich binnen het politiebureau aanhangers van de partij bevinden. Dan blijken er zich achter deze – op het eerste gezicht – politieke moord, een aantal hartverscheurende menselijke drama’s af te spelen.

13

De Cock en de moord in Club Shirley

In deze aflevering komt De Cock een oude bekende tegen. Stille Adriaan, de ‘koning van de wallen’ heeft een persoonlijk verlies geleden, zijn zoon is vermoord. Stille Adriaan zint op wraak. De Cock moet tot het uiterste gaan om de dader voor hem te vinden. Hij begeeft zich in de onderwereld, maar iedere getuige is doodsbang. Daarbij wordt er binnen het politieapparaat met argusogen naar De Cock gekeken. Zijn ‘vriendschappelijke’ contacten met Adriaan zouden hem niet alleen zijn baan, maar ook zijn leven kunnen kosten.
Episode Description

1

De Cock en de vermoorde onschuld

Een boer in district Amstelland vindt het lichaam van een man uit Servië: Milan Tolimir. De Cock en Vledder hebben als enige aanwijzing een bonnetje van een Joegoslavisch restaurant in Amsterdam. Maar al snel wordt duidelijk dat Milan niet bepaald een frisse vent was. Hij werkte voor de Joegoslavische onderwereld en was bekend bij het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag. Er zijn in ieder geval genoeg verdachten die een motief hebben om Milan te vermoorden. Maar De Cock begrijpt niet waarom dat in een boerenschuur in Amstelland moest gebeuren. Totdat hij beseft dat dat alles met het motief van de dader te maken heeft.

2

De Cock en de moord op de buurman

Dat Tjeerd Fokkema en zijn honden bij geen van zijn buren echt geliefd waren, wordt duidelijk als hij dood in zijn eigen tuin ligt. De Cock en Vledder onderzoeken de moord in het volksbuurtje in Amsterdam-Noord en worden geconfronteerd met burenruzies, roddel en achterklap. De Cock is ervan overtuigd dat een doodziek buurmeisje de sleutel tot de oplossing van deze moord is. Maar Buitendam verbiedt hem om het meisje te verhoren.

3

De Cock en de enge moord

In een kraakpand wordt het lichaam van Marco Kruisveen gevonden. Zijn ogen zijn uitgestoken en de dader heeft op de muur een tekst geschreven. De Cock en Vledder verhoren Marco’s huisgenoten, stuk voor stuk vreemde types, maar niemand lijkt in de gelegenheid te zijn geweest om deze gruwelijke moord te plegen. Het onderzoek loopt vast, totdat de moordenaar een grote fout maakt: hij gaat Keizer, Vledder en zelfs De Cock bedreigen.

4

De Cock en de moord op het beest

Ron van Veen, uitgever van damesbladen, wordt dood aangetroffen. De Cock komt er al snel achter dat Ron bij de dames niet echt geliefd was. Hij was een klootzak die zijn vrouw mishandelde en vreemd ging bij het leven. Als Den Koninghe meldt dat Ron, voordat hij doodging, met knuppels in elkaar is geslagen, verbaast dit De Cock ook nauwelijks. Zijn probleem is echter dat alle verdachten een alibi blijken te hebben.

5

De Cock en de moord op jaren

Dokter Den Koninghe vraagt toestemming om sectie te verrichten op een overleden bejaarde dame, maar De Cock is op vakantie, en Vledder vindt het onzin. Als Den Koninghe De Cock terug laat komen, voelt Vledder zich gepasseerd. Totdat blijkt dat de oude dame inderdaad vermoord is en Vledder moet toegeven dat hij de hulp van De Cock goed kan gebruiken.

6

De Cock en de moord zonder effect

Als het huis van Dennis Bouman – een veelbelovend tennisser – in brand wordt gestoken, ontsnapt hij ternauwernood aan de dood. Zijn vriendin Astrid redt het niet. Zij sterft in de vlammen. Tot De Cocks verbazing doet het Dennis en zijn collega tennissers nauwelijks iets. Door de dood van hun collega fixeren zij zich nog sterker op hun tenniscarrières. Winnen is het enige dat telt. Dan verliest er weer iemand. Zij blijven gefixeerd op hun tenniscarrière. Alles om te winnen. Totdat een van hen zich niet kan voorstellen dat iemand haar of hem op deze manier wil uitschakelen. Maar De Cock en Vledder komen erachter dat deze jonge mensen, die er alles voor over hebben om te winnen, maar één doel hebben

7

De Cock en de moord op de priester

Iemand heeft een beeld van de wraakengel Gabriël gebruikt om pater Erwin van der Vlugt te vermoorden. De Cock en Vledder staan voor een raadsel. Wie vermoordt er nou een priester? In zijn omgeving zijn mensen ervan overtuigd dat de man een heilige was. Maar De Cock en Vledder komen er al snel achter dat de man zich met zeer aardse zaken bezighield.

8

De Cock en de moord op de volkszanger

De populaire zanger Donny Stevens heeft succes. Hij heeft een aantrekkelijke vriendin, die met hem wil trouwen, platenproducers steken geld in hem, roddeljournalisten geven hem publiciteit en hordes fans hun aandacht. Iedereen trekt aan Donny. Maar succes blijkt dodelijk. De Cock en Vledder ontdekken dat iedereen die gebaat was bij het succes van Donny, ook gebaat was bij zijn dood.

9

De Cock en de moord in het donker

Dat Anja (Lotus) Langeweg een gevaarlijk spel speelde, wordt duidelijk als zij dood wordt aangetroffen in haar eigen SM-tuig. Het is meteen duidelijk wie er niet gecharmeerd was van Anja’s spelletjes. De buren hadden niet alleen last van geluidsoverlast, de zus van Anja vluchtte letterlijk het huis uit. Het kost De Cock en Vledder veel meer moeite om er achter te komen wie Anja’s spel meespeelde en er ten slotte slachtoffer van werd. Gelukkig krijgt De Cock hulp van een blinde jongen met hele scherpe oren.

10

De Cock en de moord op de bruid

Het bruiloftsfeest van een Amsterdams meisje en een Turkse jongen eindigt in een bloedbad. Het is overduidelijk dat maar weinig van de aanwezigen echt gecharmeerd waren van dit huwelijk. Maar dat de gemoederen zo hoog op kunnen lopen dat zelfs de bruid vermoord wordt, daar kan De Cock totaal geen begrip voor opbrengen.

11

De Cock en de moord op internet

Sonja heeft een website waarop ze betalende klanten seksuele diensten verleent. Op het moment dat een boekhouder uit Assen is ingelogd, wordt zij door een gemaskerde man doodgeschoten. De man uit Assen waarschuwt de politie in Amsterdam. De Cock, die met de zaak wordt belast, heeft maar weinig aanwijzingen om de moord op te lossen, totdat een journaliste van Het Parool hem attendeert op welk spoor hij moet gaan zitten. Dan blijkt een oude bekende van De Cock, een gerenommeerd strafadvocaat, meer bij de zaak betrokken te zijn dan zowel de De Cock als de strafpleiter had gewenst.

12

De Cock en de geslepen moord

De Cock en Vledder onderzoeken de plotselinge dood van een steenrijke oude diamantairsweduwe. Haar dood is omringd met vragen. Haar schoonzoon wil vooral weten waar de Casseiopeia – een reeks zeldzame diamanten – gebleven is. Gelukkig brengt het testament van mevrouw Van Lookeren De Cock en Vledder op het goede spoor.

13

De Cock en de raadselmoord

Op een graf wordt het lijk gevonden van een man. Het kost De Cock en Vledder enige moeite om zijn identiteit te achterhalen. Als blijkt dat de man boven op zijn eigen graf lag, staat De Cock voor een raadsel. Hij besluit om het graf te laten openen, maar hierdoor worden er meer vragen opgeroepen dan beantwoord.
Episode Description

1

De Cock en de moord op de schandknaap

Een schandknaap – Guido de Nijs – wordt dood aangetroffen in een homobordeel. Een psycholoog opent voor De Cock en Vledder de wereld van homoprostitutie, pooiers en mensenhandel. Maar zelfs hij lijkt geen schone handen te hebben. Hoe dichter De Cock bij de oplossing van deze moordzaak komt, hoe meer hij begint te twijfelen. Tot hij moet constateren dat deze moordzaak anders blijkt te zijn dan iedereen denkt.

2

De Cock en het dode kind

De Cock en Vledder moeten de dood van een klein jongetje onderzoeken. Tot hun afgrijzen constateren ze dat er opzet in het spel is. Maar wie vermoordt nou een kind. Ze gaan ervan uit dat er sprake moet zijn van een ongeluk. Maar als ze er achter komen dat het jochie een gedragsstoornis had, blijken er opeens voldoende verdachten te zijn.

3

De Cock en de moord aan boord

Een onbekende man wordt dood aangetroffen op het water. De Cock en Vledder komen erachter dat hij Eddy de Zwart heet en dat hij met zijn aangetrouwde familie een jachthaven runde. Al snel blijkt dat de vrouwen daar de dienst uitmaken. Tot De Cocks verbazing lijken ze geen van allen rouwig over het feit dat de enige man in hun gezelschap overleden is. Maar schijn bedriegt.

4

De Cock en de moord uit instinct

In deze aflevering duiken De Cock en Vledder in de house en party scene. Dana van Dijk, eigenaresse van Ditch Events (platenlabel en evenementenbureau voor houseparty’s), wordt dood aangetroffen in haar slaapkamer. De dagopbrengst van een houseparty (ongeveer een ton) van drie dagen geleden is verdwenen. Het blijkt niet makkelijk om getuigenverklaringen te krijgen van mensen die op het moment van de moord onder invloed waren van drugs en drank. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt De Cock tegengewerkt door de ambtelijke molens van het politieapparaat. Een van de hoofdverdachten, de mede-eigenaar van Ditch Events – Marco van Zoomeren –, wordt namelijk in de gaten gehouden door de Narcoticadienst. Dan blijkt ook nog dat schouwarts Den Koninghe op non-actief is gesteld. En juist hem heeft De Cock hard nodig om deze zaak op te kunnen lossen.

5

De Cock en de moord uit woede

De stinkend rijke Martine de Wech – enig erfgename van De Wech, een geslacht dat al tweehonderd jaar in de cacao zit – wordt dood gevonden. Haar vader, Anton de Wech, en haar man, Pepijn, zijn ontroostbaar. De Cock en Vledder komen erachter dat Martine een keiharde zakentante was die door haar collega’s van een effectenbureau niet echt op handen werd gedragen. Als ze ontdekken dat Martine een relatie had met een van haar collega’s, komen ze weer terug bij haar man Pepijn. Maar Pepijn had zo zijn redenen om zijn vrouw vrij te laten in haar escapades. Haar vader, die haar net een meerderheidsbelang in zijn zaak had geschonken, wist hier echter niets van.

6

De Cock en de vleesgeworden moord

Een projectontwikkelaar – Coen Simons – wordt dood aangetroffen in een oude school die verbouwd gaat worden tot een appartementencomplex. Al snel wordt het De Cock duidelijk dat vrijwel alle betrokkenen oude klasgenoten zijn, en dat er door de moord nogal wat oud leed naar boven komt. De aannemer van het complex blijkt ook nog een vinger in de financiële pap te hebben. En voor De Cock het weet, moet hij twee moorden oplossen.

7

De Cock en de moord op de psychiater

Jonatan Berg, psychiater, ligt dood in zijn werkkamer. De man heeft geen familie. Om inzicht te krijgen in de laatste uren dat hij nog leefde, besluit De Cock dat Vledder, Prins en Keizer alle patiënten van de laatste dag moeten verhoren. Al snel wordt duidelijk dat Berg nogal onorthodoxe behandelingsmethoden hanteerde. Daarbij blijkt dat hij samen met collega Douma bezig was met een onderzoek naar de psyche van zware criminelen. Die samenwerking tussen Douma en Berg verliep niet bepaald vlekkeloos

8

De Cock en de pianomoord

Het pianotalent Otto Voerman wordt dood gevonden. Zijn medeleerlingen van het conservatorium blijken allemaal een motief te hebben. En zelfs zijn docent zou wel eens met de dood van Otto te maken kunnen hebben. Otto mocht dan talent hebben, als mens was hij onuitstaanbaar.

9

De Cock en de dode kraai

Een moord in het Surinaamse milieu. Het slachtoffer bedrijft winti. De patienten van het slachtoffer worden onderzocht. Een gebeurtenis in het verleden in Suriname speelt een grote rol.

10

De Cock en de moord met illusie

De assistent van een beroemde illusionist wordt dood gevonden. Was zij nog wel goed? Was ze niet te oud of speelt er iets anders? Een zaak voor De Cock en Vledder.
Episode Description

1

De Cock en de moord op de Margaretha

Uit de Houtmanhaven wordt het lijk van een schippersvrouw van middelbare leeftijd gevist. Al snel is duidelijk dat het niet om een verdrinking gaat.

2

De Cock en de moord op grote hoogte

Op klaarlichte dag stort voor de ogen van een verbijsterde boer een sportvliegtuigje naar beneden. Trieste conclusie: een dode. De Rijksluchtvaartdienst gaat uit van een ongeluk. De Cock en consorten hebben sterke aanwijzingen dat er moord in het spel is. De dode heeft verwondingen die je niet oploopt door een crash en er wordt chloroform in het vliegtuig gevonden. Vlak voor het toestel neerstortte sprong er bovendien een parachutist uit het vliegtuig, die vervolgens spoorloos verdween.

3

De Cock en de man die zijn gezicht verloor

Op een maandagmorgen wordt de 49-jarige eigenaar van een aantal sportzaken dood aangetroffen in zijn huis. De aanblik is gruwelijk; zijn schedel is verbrijzeld met een zwaar voorwerp. De dode was een fervent Ajax-aanhanger, maar niet geliefd bij Ajax-hooligans. De Cock en zijn team laten hun onderzoekende blik over dit gezelschap schijnen. Het is nog maar de vraag of ze in de goede hoek zoeken.

4

De Cock en de bedrogen moordenaar

Op een terrein dat bekend staat als een ontmoetingsplaats voor homoseksuelen, wordt het lijk van een man gevonden. In eerste instantie lijkt het op een uit de hand gelopen ruzie na een intieme ontmoeting. Een zaak die op dat moment geen prioriteit heeft in vergelijking met de bestrijding van de Russische maffia. De Cock denkt hier anders over… Een zelfmoord die geen zelfmoord blijkt te zijn, is het begin van de ontrafeling van een al jaren slepende chantagezaak.

5

De Cock en de moord op de baron

Op een ochtend wordt het vergiftigde lichaam van een man in een huis ontdekt. Tijdens het onderzoek komen De Cock en Vledder in aanraking met een aantal familieleden van de dode: een wel heel typisch gezelschap met een verregaande fascinatie voor teddyberen.

6

De Cock en de moord met een tic

Een hovenier vindt het ontzielde lichaam van zijn werkgever, een 51-jarige psycholoog. Hij is met pistoolschoten in zijn borst en kruis om het leven gekomen. De Cock zoekt het uit en komt tot een veel minder verrassende conclusie dan hij in eerste instantie voorspelde.

7

De Cock en de moord op ome Arie

De oude crimineel ome Arie verongelukt. Als blijkt dat hij een overdosis insuline heeft toegediend gekregen, gelooft De Cock, tot grote ergernis van Buitendam, niet in een gewoon ongeluk. Het blijkt inderdaad moord te zijn; wraak is een belangrijk motief.

8

De Cock en de zaak Vledder

Vledder wordt op een heiige nazomerochtend in verwarde toestand bij het vermoorde lichaam van een man aangetroffen. Kruitsporen aan zijn handen en zijn vingerafdrukken op het pistool; alles wijst erop dat Vledder de moord heeft gepleegd. De Cock wordt afzijdig gehouden van het onderzoek, maar gaat tot ergernis van de Rijksrecherche toch zelf op zoek naar de waarheid achter de gruwelijke moord.

9

De Cock en de moord op de tuin

Tommie de Haan wordt op een middag dood gevonden op het tuinencomplex. Tommie is niet geliefd en ieder op het complex heeft een motief.

10

De Cock en de moord in de derde positie

Sacha is een getalenteerde balletdanser. Hij speelt de hoofdrol in ‘Peter en de Wolf’, maar wordt vervangen. Ernst Dietrich, de regisseur van ‘Peter en de Wolf’, heeft daartoe besloten. Ernst wordt dood gevonden op het toilet. De Cock en Vledder duiken de balletwereld in en stuiten op duistere geheimen.
Episode Description

1

De Cock en de moord op het vertrouwen (deel 1)

Parool-redacteur Renée Goes ligt vermoord in een parkeergarage. Voor Vledder is dit een persoonlijke ramp, voor De Cock een reden om verbeten op jacht te gaan naar de moordenaar.

2

De Cock en de moord op het vertrouwen (deel 2)

Parool-redacteur Renée Goes ligt vermoord in een parkeergarage. Voor Vledder is dit een persoonlijke ramp, voor De Cock een reden om verbeten op jacht te gaan naar de moordenaar.

3

De Cock en de moord op de catwalk

Tijdens een modeshow wordt een model doodgeschoten. Veel motieven en mogelijke daders geven geen doorbraak, een tweede moord wel.

4

De Cock en de sluipmoord

Een studente tandheelkunde sterft op mysterieuze wijze. Bij nader onderzoek blijkt dat ze er een dubbelleven op na hield.

5

De Cock en de moord met vlagvertoon

Een bekende feministe valt uit het raam van het huis van een gerenommeerde familie. Bij nader onderzoek blijkt dat het verbreken van tradities en verandering niet bij iedereen geliefd is.

6

De Cock en de moord in stijl

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen stijldansen wordt een van de juryleden dood gevonden. In haar loopbaan als trainster heeft ze de nodige vijanden gemaakt, maar of daar de oplossing te vinden is?

7

De Cock en de moord in vijf gangen

Klein bedrog en liefde leiden tot grote consequenties en zelfs tot moord in een sterrenrestaurant in Amsterdam.

8

De Cock en de moord op Sinterklaas

Als het lijk van een man in sinterklaaspak in de gracht wordt gevonden, blijkt dat de reizende goedheilig man niet altijd het beste voor heeft met alle kinderen.

9

De Cock en de moord op de werf

Als tijdens een bruiloft het lijk wordt gevonden van een werfhouder, wordt duidelijk dat de familieperikelen en zaken niet meer gescheiden zijn gehouden.

10

De Cock en de moord met hulp van buitenaf

Jarenlange obsessie en wantrouwen worden abrupt ten einde gebracht met de dood van een oud-collega. Voor de oplossing krijgt De Cock hulp uit onverwachte hoek.
Episode Description

1

De Cock en het lijk in de kast

De buurvrouw van De Cock ligt dood in haar appartement. Het DNA-onderzoek bewijst onomstotelijk dat Annemarie Spijkers, haar dochter, de dader is. Maar ook de klusjesman van het appartementencomplex heeft geen sluitend alibi. De Cock begint te spitten in het verleden van zijn buurvrouw.

2

De Cock en de moord in Club Exotica

De lichamen van de eigenaar van een seksclub en zijn vrouw worden gevonden. De Cock komt een oude bekende tegen. Kan hij haar vertrouwen? Wat is het belang van het drugsgebruik van de eigenaar en kunnen Appie Keizer en Vera Prins meer te weten komen door undercover te gaan.

3

De Cock en de dode duivenmelker

De voorbereidingen voor het koninklijk huwelijk zijn in volle gang. Ook op het bureau verheugt iedereen zich erop, vooral Buitendam. Maar dan wordt er roet in het eten gegooid. Een duivenmelker wordt dood gevonden in zijn hok. De Cock moet deze moord oplossen met Vledder en Keizer, daar Prins gedetacheerd wordt op het hoofdbureau in verband met het huwelijk.

4

De Cock en de stuurloze moord

Als op de roeivereniging het lijk wordt gevonden van coach M.J. Everts, denkt iedereen in eerste instantie aan een dopingschandaal, of chantage. Daar gaat De Cock niet mee akkoord. Als hij ook een verdachte niet mag verhoren van de rijksrecherche, is voor hem de maat vol. De Cock gaat door en stuit op een ander motief dan hij aanvankelijk dacht.

5

De Cock en de moord om het woord

Het succesvolle schrijversduo Quinten en Simon maakt furore met een comedy. Maar dan wordt Quinten dood aangetroffen. Kan Simon verder zonder Quinten? Of is het juist een motief om Quinten te vermoorden, zodat de rechten alleen aan Simon vervallen? Is de eindzin van een roman de oplossing voor De Cock?

6

De Cock en de buitenaardse moord

Is er meer tussen hemel en aarde? In de Eerste Helmersstraat in Amsterdam ligt een dode man met drie mysterieuze driehoeken in zijn borst gekerft. Keizer, de sf-expert, weet er meer over te vertellen. Is de zaak niet aardser dan wordt voorgesteld? De Cock, in al zijn nuchterheid, weet met de juiste details de moordenaar te vinden.

7

De Cock en de moord op de haringkoning

Bij familiebedrijf Van der Vlis wordt directeur Van der Vlis dood in de koelcel aangetroffen. De Cock start het onderzoek en stuit op een vader die zijn dochter na een verkrachting wil wreken, een louche boekhouder met gokschulden en een creatief directeur die altijd klaarstaat voor de blinde broer van het slachtoffer. Als blijkt dat de eventuele verkoop van het familiebedrijf ruzie heeft veroorzaakt tussen de broers, wordt ook de broer verdacht. Wie heeft het gedaan?

8

De Cock en de moordende wreker

Als er meerdere moorden plaatsvinden in de stad en Frank de Bos altijd als eerste op de plaats delict is, ontstaat er een competitie tussen De Cock en Frank de Bos. Frank de Bos is een misdaadreporter en daagt De Cock, als de beste rechercheur van Amsterdam, uit wie het eerst de moorden oplost.

9

De Cock en de moordfilm (deel 1)

Chris van der Kamp, filmproducent, heeft vele vijanden. Hij is vermoord in zijn montageruimte. Het zusje van Appie Keizer werkte bij Chris en wordt ook verdacht. Dit brengt het team en vooral Appie Keizer in problemen. Kan Keizer objectief blijven? Is het niet beter dat hij van de zaak af gaat?

10

De Cock en de moordfilm (deel 2)

Keizer denkt er hard over na om ontslag te nemen. Keizer vindt dat het team Yvonne, zijn zus, te veel als verdachte heeft gezien. De Cock haalt hem over nog een poging te wagen om de zaak op te lossen. De Cock en zijn team doen onderzoek in de film- en soapwereld. Maar er blijkt nog een heel andere wereld achter te zitten.
Episode Description

1

De Cock en de moord buiten schooltijd

De mooie Yvonne Bloem wordt dood gevonden in haar woonboot. Het spoor leidt naar het Amsterdams Lyceum waar De Cock en Vledder erachter komen dat niet iedereen blij was met de populaire lerares Frans. Ontevreden ouders en een paar afgewezen aanbidders komen voorbij als verdachten. De Cock komt er niet uit, tot hij bedenkt dat het motief een slagje gedraaid moet worden.

2

De Cock en de moord op het wrede lot

Als in een eenvoudig straatje in Amsterdam de hoofdprijs van de Postcodeloterij valt, raken de onderlinge verhoudingen danig verstoord. De grootste winnaar, Jack van Vegten, lijkt de nieuwe weelde niet aan te kunnen en wordt dood aangetroffen in zijn gloednieuwe huis. Maar is het wel zelfmoord? De Cock heeft zijn twijfels en in het straatje lopen de gemoederen veel te hoog op.

3

De Cock en de moord op de afgeschreven dode

Een criminele junk wordt dood onderaan een flat gevonden. Omdat hij een wond op het achterhoofd heeft, denkt De Cock aan moord. Maar als hij tijdens het onderzoek merkt dat familie en vrienden allemaal onverschillig reageren, en hij geen aanknopingspunten meer heeft, lijkt de zaak in de la te verdwijnen.

4

De Cock en de moord op de diva

De beroemde operazangeres Lisa Bregonje wordt tijdens de repetities in het Muziektheater vermoord. De Cock en Vledder maken kennis met een wereld, waarin veel geld omgaat en de weg naar roem en succes niet gemakkelijk is. Jaloezie en afgunst van collega-zangers zijn voor de hand liggende motieven. Of heeft haar impresario een verborgen agenda?

5

De Cock en de moord op Elvis

Tijdens een wedstrijd treden tientallen Elvis look-alikes op als hun idool. Een van hen wordt in zijn kleedkamer met geweld om het leven gebracht. De Cock probeert zich te verplaatsen in het fanatisme van de fans en zal uiteindelijk de moorden oplossen, met een beetje hulp van de King zelf.

6

De Cock en de moord met een swing

In een chique golfclub wordt de voorzitter, Georges van Baaren, vermoord aangetroffen. Hij blijkt een spoor van ellende te hebben achtergelaten. Zijn familie probeert nog de schijn op te houden, maar al snel wordt duidelijk dat behalve golfen ook seks, drank en drugs aan de orde van de dag waren. De Cock laat zich niet gek maken en ziet zelfs een klein golfballetje niet over het hoofd.

7

De Cock en de moord op de clown

De clown Grimaldo wordt dood gevonden in het circus. Hector van de Cleemput was verliefd op haar, maar hij is getrouwd met Nicole. Zou zij het soms gedaan hebben? Maar ook directeur Kramsky heeft een motief.

8

De Cock en de moord op het water

Terwijl De Cock en Vledder op de kade een dode Joegoslaaf uit het water vissen, vaart Buitendam voorbij in een rondvaartboot. Hij heeft een belangrijke Amerikaanse gast op bezoek bij wie hij meer begrip probeert te kweken voor de Nederlandse aanpak van criminaliteit. Als later de kapitein van de boot vermoord blijkt te zijn, krijgt de Cock er nog een zaak bij.

9

De Cock en de moord onder ogen

Een doofstomme vrouw die voor de marathon aan het trainen is, ziet voor haar ogen dat iemand wordt neergeschoten. Door haar getuigenis lijkt de zaak snel opgelost. Maar de Cock vertrouwt het niet, er zijn teveel toevalligheden in de zaak en hij zet tot ergernis van Buitendam het onderzoek voort.

10

De Cock en de moord op afstand

Sandra (Maike Meijer), een vriendin van Vledder, krijgt de schrik van haar leven wanneer ze midden in de nacht door haar telescoop kijkt en ziet hoe iemand in de flat tegenover haar wordt neergestoken. Vledder neemt haar verhaal niet erg serieus, totdat …

11

De Cock en de moord op de schrijver

De bekende detectiveschrijver Harry Schrijver (Henk Spaan) wordt in zijn huis dood aangetroffen. De dader lijkt een inbreker, maar waarom is er dan niets verdwenen. De Cock wordt telkens op het verkeerde been gezet.

12

De Cock en de moord op de zigeuner

Tijdens zijn vrijgezellenfeest wordt de flamboyante zigeuner Istvan Serbani (Bas Hoeflaak) vermoord. Volgens de bewoners van het woonwagenkamp is de rijke familie van de bruid hier schuld aan. Maar daar is De Cock natuurlijk niet direct van overtuigd.

13

De Cock en de gemaskerde moord

Tijdens een nachtelijk partijtje schermen sterft Waldemar Kant (Genio De Groot), doordat het floret van zijn tegenstander afbreekt. Volgens een talentvolle jonge schermer is er geen opzet in het spel, wat ook de gedachte van commissaris Buitendam is. Tot zijn ergernis wil De Cock het onderzoek toch voortzetten.
Episode Description

1

De Cock en de moord op afstand

Sandra, een vriendinnetje van Vledder, krijgt midden in de nacht de schrik van haar leven als ze door haar telescoop kijkt. Ze ziet in de flat tegenover haar dat iemand neergestoken wordt. Vledder neemt haar verhaal niet erg serieus, tot er een vrouw uit het kanaal wordt gedregd met vergelijkbare verwondingen.

2

De Cock en de moord op de schrijver

Harry Schrijver, een bekende schrijver van detectives, wordt in zijn eigen huis dood aangetroffen. De dader lijkt een inbreker. Maar waarom is er dan niets verdwenen? En waarom hebben zijn vrouw en zoon niets gemerkt? De Cock wordt in deze zaak elke keer op het verkeerde been gezet.

3

De Cock en de moord op Arie Bombarie

In de achterbak van een auto - die in de Ringvaart ligt - wordt het lijk van Arie 'Bombarie' Zondag gevonden. Een projectontwikkelaar met een discutabele staat van dienst. Al snel blijkt dat vele mensen een appeltje met Arie te schillen hadden. De lijst met verdachten voert de Cock van een collega Projectontwikkelaar, via een oude Matroos zelfs naar het Stadhuis. De motieven zijn legio: Steekpenningen, Afpersing en Dubieuze leningen.

4

De Cock en de moord op de zigeuner

Tijdens zijn vrijgezellenfeest wordt de flamboyante zigeneur Istvan Serbani vermoord. Op het woonwagenkamp zijn ze het er snel over eens waar de dader gezocht moet worden: bij de rijke familie van de aanstaande bruid. Maar De Cock ontdekt dat er ook in het zigeunerkamp van alles speelde.

5

De Cock en de gemaskerde dood

Tijdens een nachtelijk heftig partijtje schermen sterft Waldemar Kant doordat het floret van zijn tegenstander afbreekt. De jonge talentvolle schermer Boris Soetens is ontroostbaar en ontkent dat er opzet in het spel is. Ook Buitendam, die de twee families van vroeger kent, is daarvan overtuigd. Maar De Cock ontdekt dat er meer aan de hand is en zorgt voor een verrassende ontknoping.

6

De Cock en de natte dood

Martin Kiers wordt op een vroege ochtend dood aangetroffen in het water van het Zuiderbad. In eerste instantie lijkt het erop dat de man is uitgegleden en in het bad is gevallen. Maar Den Koninghe vermoedt moord. Tijdens hun zoektocht naar de moordenaar blijven De Cock en Vledder achtervolgt worden door water.

7

De Cock en de moord op het verleden (deel 1)

Kort na elkaar worden er twee vermoorde prostituees gevonden. Tot grote ontzetting van De Cock zijn de meisjes na hun dood ritueel verminkt. Is hier een gestoorde seriemoordenaar aan het werk? Tijdens zijn onderzoek wordt De Cock geconfronteerd met een stem uit het verleden.

8

De Cock en de moord op het verleden (deel 2)

Doordat het slachtoffer dood is aangetroffen, wordt de zaak op scherp gesteld. Welke persoonlijke betrokkenheid heeft De Cock met het slachtoffer? De zaak grijpt De Cock zo aan, dat hij twijfelt. Moet hij misschien toch ingaan op het aanbod van Buitendam en met pensioen gaan?
Episode Description

1

De Cock en de moord op de stoep

Op klaarlichte dag wordt voor de deur van een restaurant op een beruchte crimineel geschoten. Zijn lijfwacht overleeft de aanslag niet. De Cock begeeft zich in de onderwereld om de dader te kunnen pakken.

2

De Cock en de kroongetuige

De Cock en Vledder onderzoeken al geruime tijd de liquidatie van Jan van der Ploeg, maar tot dusver zonder resultaat. Als laatste redmiddel om aan meer informatie te komen, doen ze een oproep op televisie. Kort daarop wordt De Cock gebeld.

3

De Cock en de moord op de middenstip (deel 1)

Op de middenstip van de ArenA wordt het lijk van Edwin Kuijpers aangetroffen. Deze prof stond op het punt een transfer naar een club in Engeland te maken. Kon iemand uit het elftal zijn jaloezie niet bedwingen?

4

De Cock en de moord op de middenstip (deel 2)

De zaak van de vermoorde stervoetballer heeft een tweede dode geëist. Men vermoedt dat het om zelfmoord gaat, maar De Cock twijfelt. Een gebroken ruitje bij de voordeur van het slachtoffer, zit hem niet lekker.

5

De Cock en de man die weg wilde

Op de wallen wordt een dode man gevonden met een schotwond dwars door zijn oog. Het slachtoffer blijkt boekrecensent geweest te zijn en dat heeft hem in bepaalde kringen niet bepaald geliefd gemaakt. De Cock en Vledder duiken in de literaire wereld van Amsterdam om de dader te vinden.

6

De Cock en de moord op de missionaris

In de missiezaal van het klooster wordt de dode pater Constantijn aangetroffen. De man was net terug van zijn missiepost in Afrika voor een kort verlof. De Cock en Vledder ontdekken dat de voering van zijn koffer is opengesneden. Blijkbaar heeft de dader ergens naar gezocht.
Episode Description

1

De Cock en de afrekening (deel 1)

Op het bureau meldt zich een vrouw die is aangereden. Volgens haar was het geen ongeluk. Ze werkt op een advocatenkantoor en is ervan overtuigd dat iemand het op haar gemunt heeft, omdat ze een bepaald dossier in handen heeft gekregen. Wanneer Iris de Graaff haar probeert te kalmeren, doet ze een gruwelijke ontdekking.

2

De Cock en de afrekening (deel 2)

Voor de deur van De Cock heeft een schietpartij plaatsgevonden, waarbij een dode is gevallen. Ondertussen lijkt Iris haar eigen spelen te spelen.

3

De Cock en de moord op herhaling (deel 1)

De Cock krijgt te maken met een sterfgeval in zijn familie en keert terug naar zijn geboorteplaats Urk. Tegelijkertijd wordt in Amsterdam het lijk gevonden van een vrouw, die kort daarvoor Keizer ervan beschuldigde haar seksueel te hebben misbruikt.

4

De Cock en de moord op herhaling (deel 2)

De Cock beseft dat er iemand achter hem en zijn team aanzit en dat de oplossing geozcht moet worden in het verleden. Een aantal oude zaken wordt opnieuw nauwkeurig bekeken.

5

De Cock en de dood van een doorbijter (deel 1)

Aan de rand van een weiland wordt de dode Theo Veldhuis gevonden. Wanneer De Cock en Vledder in de zaak duiken, ontdekken ze al snel dat de vader van Theo kort daarvoor ook onder verdachte omstandigheden is overleden. Was Theo bezig de moordenaar van zijn vader te ontmaskeren?

6

De Cock en de dood van een doorbijter (deel 2)

Tijdens hun zoektocht naar de moordenaar van Theo Veldhuis, zijn De Cock en Vledder een hormonenschandaal op het spoor gekomen. Maar er is meer dat hen bezighoudt. Terwijl Vledder de liefde van zijn leven heeft ontmoet, moet De Cock afrekenen met stemmen uit een vroeg verleden.

7

De Cock en de onzichtbare moordenaar (deel 1)

De Cock is samen met zijn vrouw op vakantie, als hij in het hotel waar hij logeert een oude bekende tegenkomt. Wanneer deze man de volgende ochtend van zijn balkon lijkt te zijn gesprongen, gelooft De Cock niet dat het zelfmoord was.

8

De Cock en de onzichtbare moordenaar (deel 2)

De explosie in het café is volgens de technische recherche veroorzaakt door een gaslek, maar het team van De Cock gelooft daar niet in. Als ze het onderzoek voortzetten, beseffen ze dat er maar één iemand is die de sleutel tot de oplossing in handen lijkt te hebben. En dat is Vera Prins.