Beck

Follow!

Martin Beck är en fiktiv polis som är huvudpersonen i Sjöwall/Wahlöös polisromaner. Beck är poliskommissarie och chef för riksmordkommissionen. Martin Beck är ofta trött och uppvisar en viss desillusion över sitt arbete. Följande filmer är inte baserade på någon av romanerna utan har bara delar av persongalleriet gemensamt med böckerna. Martin Beck spelas av Peter Haber och Gunvald Larsson av Mikael Persbrandt. Rollfiguren Kollberg är inte med i denna version, men omnämns av Beck och Gunvald som saknar honom i den första filmen. Således har han funnits med i spaningsgruppen, men slutat. En populär figur i den här serien är Ingvar Hirdwall som Becks rödhårige granne med stödkrage som alltid frågar: "Vill du ha en stänkare?"

Rated with 9.4/10 by 12 users
Episode Description

1

Mannen på taket

Mannen på taket är den första i raden av alla filmer om kommissarie Beck. Bakom detta mästerverk står Bo Widerberg med både manus och regi och som Martin Beck ser vi Carl Gustaf Lindstedt. En patient mördas brutalt på ett sjukhus i Stockholm. Kriminalarna Beck och Rönn får till uppgift att lösa fallet som visar sig vara mer komplicerat än de först anat då offret är en poliskommissarie med dåligt rykte och många fiender. Men vem av dem skulle gå så långt som till att döda? Under den mödosamma utredningen upptäcker Beck att det ligger en stor tragedi bakom mordet och spåren leder åt ett håll som gör att han och hans kollegor nu är i skottlinjen. Samtidigt någonstans i Stockholm klättrar en välbeväpnad man upp på ett tak...

2

Brandbilen som försvann

Ett hus mitt i Stockholm står under polisövervakning och när det helt plötsligt exploderar hittas en småhandlare innebränd. Det ser ut som ett självmord, men den tekniska undersökningen visar att explosionen var anlagd. Kommissarie Beck och hans spanare kommer ett internationellt narkotikasyndikat på spåren.

3

Polis polis potatismos

En känd industriman mördas till synes utan anledning på Hotel Savoy i Malmö. Utredningen är komplicerad och man tillkallar kommissarie Beck från Stockholm. Misstankarna leder till personer som är inblandade i illegala vapenaffärer. När mördaren hittas, är det frågan om det är rätt man som får ta straffet.

4

Roseanna

En kvinna hittas död i Göta Kanal. Ingen kan identifiera liket. Ingen har anmälts saknad. Motalas lokala polis tillkallar Rikspolisen och Martin Beck kommer ner för en undersökning. Även Interpol kopplas in. Åtskilliga månader senare anmäls amerikanskan Roseanna McGraw som saknad. Med hjälp av fotografier och filmer från resan med kanalbåten "Diana" kan Beck rekonstruera Roseannas sista dagar. Jakten på hennes mördare kan börja...

5

Mannen på balkongen

En seriemördare håller Stockholm i ett järngrepp. Småflickor attackeras och mördas brutalt. Ett rån i en park visar sig vara en viktig pusselbit i att finna mördaren. När och var skall mördaren slå till nästa gång? Kommissarie Martin Becks enda vittne är en rånare på fri fot.

6

Polismördaren

En kvinna mördas på ett öde nöjesfält. Hennes granne är en tidigare dömd mördare. Fallet verkar solklart men Martin Beck och hans kollegor tycker att det verkar lite för enkelt. Ett skottdrama resulterar i att en polis dör. Martin Beck börjar ana ett samband...

7

Stockholm Marathon

Walter Petrus, en välbärgad affärsman, mördas brutalt i badkaret. Han hittas av sin älskarinna, Monica Lundin. Någon har kallblodigt väntat i garaget under natten, sett Monica gå på morgonen och därefter huggit Petrus till döds. Martin Beck och hans kollegor kopplas in på fallet och så småningom leder spåren till en händelse tio år tidigare. Plötsligt vet Beck och hans mannar vem mördaren är, varför han dödat - och att han kommer att slå till igen. Mitt under Stockholm Marathon. Sträckan är 42 kilometer och startskottet har redan gått...
Episode Description

1

Lockpojken

En dag råkar en person, som jobbar på förbränningsanläggningen i Stockholm, till sin fasa hitta en kropp på väg in i ugnen bland soporna. Martin Beck får ta hand om det svåra fallet. Han utgår från att ett mycket brutalt mord har begåtts, men han vet inte när, var, eller hur. Hans enda spår är en kodad adress på Internet, från en man som kommer att mörda igen.

2

Mannen med ikonerna

Beck kopplas in på ett svårlöst fall som involverar högt uppsatta i regeringen. En rysk, småkriminell underhuggare fastnar genom egna misstag i en stor brottslig härva. De som tagit honom i sitt grepp, känner till allt om hans förflutna. En ganska eländig bakgrund som kantas av hustrumord, gravplundring och smuggling blir plötsligt brickan i ett högt spel som får avgörande politiska konsekvenser för regeringen och våra relationer till vår stora granne i öster. Den svenska underrättelsetjänsten ursäktar sig med "i nationens intresse" och går bakom ryggen på Beck och balanserar på gränsen till det olagliga. Men Beck drivs av sin höga moral och för att lösa fallet är han beredd att sätta sig upp mot de makthavare som kommer i hans väg - oavsett hur högt upp de sitter.

3

Vita nätter

Vita nätter är ett annat namn för 2-3 dygns långa raveparties där alla dansar i amfetamin- eller ecstasyrus nätterna igenom. Drogerna smugglas in i landet, gömda bland medicinutrustning adresserad till ett svenskt sjukhus med långtradare från Östeuropa. Beck blir inblandad men inte bara av polisiära orsaker.

4

Öga för öga

En rad mord upptäcks runt om i landet, till synes helt utan samband, men alla med samma nämnare: alla offren har fått ögonen utskurna efter de blivit dödade. Beck och hans mannar söker efter ledtrådar som kan hjälpa dem att finna mördaren. Spåren leder dem till ett litet samhälle. Alla offren har gått i samma klass och alla är kvinnor. Är det skandalen för tjugo år sedan som ligger bakom? Men det verkar vara en tyst överenskommelse att ingen talar om den . Nu är det bara en kvinna kvar av dem från klassen och Beck måste hitta mördaren innan han slår till igen mot sitt sista offer.

5

Pensionat Pärlan

När priset för ett pass och en biljett till drömlandet Sverige är att smuggla in en liten flaska flytande metall fasttejpad på din kropp, kan konsekvenserna bli mycket tragiska. De som överlever resan göms på sjabbiga hotell, tills de kan få tag i ett illegalt arbete. En dag springer en liten flicka, som hålls gömd på hotellet, rakt ut i gatan framför en bil. Bilen körs av Gunvald, som kör alldeles för fort. Flickans död gör Gunvald helt förtvivlad. Han vägrar därför att ha någonting att göra med den utredning som Beck och hans mannar håller på med beträffande mystiska, dödliga explosioner på färjeterminalen och på färjorna som kostar Östersjön. Med det visar sig att allt har ett samband... De skyldiga får sitt straff, men kanske inte helt enligt reglerna.

6

Monstret

Bombhot på en polisstation i Stockholm - 7 minuter tills den detonerar, panik och evakuering. Bombgruppens robot skjuter sönder portföljen med bomben. Falskt alarm. Portföljen innehåller ett spädbarn. Chockad av grymheten, försöker Becks grupp hålla det hela hemligt. Men mördaren har andraplaner. Inom kort får hela landets dagstidningar ett e-mail, där allt kommer fram om det sönderskjutna barnet. Tidningarna går ut med att Monstret utmanar polisen och under lång tid ser det ut som om Monstret kommer att vinna. När Beck hittar barnets mor i skogen med krossad skalle, hittar han även ledtrådar som får honom att ta upp jakten på Monstret. Men jagar han rätt man?

7

Moneyman

En homosexuell polis dubbelliv är betalt och ombestörjt av Becks ärkefiende: Gavling, en höjdare i Stockholms undre värld. I gengäld har den homosexuelle polisen i åratal försett honom med hemlig information från rikspolisens arkiv. När polisassistenten försöker göra sig fri från Gavlings grepp, hittar man plötsligt honom död i en park. Hans död blir startskottet för den sista duellen mellan Beck och Gavling. En duell där ingenting är heligt och det bara finns en vinnare.

8

Spår i mörker

Ett antal grymma mord begås på helt oskyldiga resenärer i Stockholms tunnelbana. Kaos är på väg att bryta ut i huvudstaden och kommissarie Martin Beck åläggs att omedelbart försöka lösa dessa mardrömsliknande brott. Problemet är att ingen har en aning om varför, av vem eller ens hur morden begås....
Episode Description

1

Hämndens pris

Det är natt. En polisbil stannar vid en punkterad skåpbil på en ödslig väg: två yngre män är i färd med att byta däck. Poliserna kliver ur radiobilen och erbjuder hjälp. Plötsligt kliver en tredje ung man ur skåpbilen. En av poliserna reagerar direkt - mannen är en välbekant kriminell, han förstår omedelbart att han är igenkänd. Han har dessutom rånat ett militärlager för tio minuter sedan, och har bilen full med vapen och sprängmedel. Situationen är ohållbar. Senare hittas båda poliserna skjutna till döds på ett sätt som liknar en ren avrättning. Martin Beck kopplas in och får alla resurser han behöver i jakten på de okända mördarna. En jakt som kompliceras av att Becks kollega, Gunvald, var mycket nära vän med en av de mördade poliserna och bokstavligt talat är beredd att ta till vilka metoder som helst för att hitta mördaren.

2

Mannen utan ansikte

Jörgen Beckman går ut på en kvällspromenad med hunden och blir brutalt knivhuggen. Gunvald Larsson anländer till brottsplatsen och konstaterar att Beckman inte bara berövats livet utan också fått huden avskalad från ansiktet. Den chockade hustrun beskriver deras äktenskap som lyckligt, men nämner att en utlänning knackade på deras dörr dagen före mordet. Samtidigt avslöjar offrets elektroniska dagbok en förbindelse med en svensk kvinna gift med en pakistanier. Med denna film tar den svenska Beck-serien med sedvanlig realism tag i ett sprängfarligt ämne: Mötet mellan den svenska och pakistanska kulturen och den våg av hat som utlöses när sjuklig svartsjuka och olika typer av hedersbegrepp kolliderar. Fördomar och inskränkt tänkande komplicerar saker och ting för Martin Beck (Peter Haber) och Gundvald Larsson (Mikael Persbrandt) när de ska lösa gåtan. Samtidigt döljer mordfallet flera facetter än deras spaning låter ana...

3

Kartellen

En grekisk restaurangägare ligger mördad på golvet i sin restaurang, illa tilltygad efter en grym tortyr. Misstankarna riktas snabbt mot en viss grupp inom restaurangvärlden, där ljusskygga transaktioner, svart arbetskraft och smuggelsprit hör till vardagen. De restaurangägare som inte vill samarbeta utsätts för hotelser och våld. Att mycket står på spel står klart när en kommunal tjänsteman strax efter en restaurangrazzia hittas mördad i en park. I "Kartellen" får vi återse kommissareie Beck när han tittar på en giftig meny med dödlig utgång. Beck (PETER HABER) försöker gå till botten med ett fall som snabbt visar sig vara råare och mer korrupt än man trodde vid första åsynen. Trots sin långa erfarenhet chockeras han av ett nätverk med sammansvurna, som verkar sträcka sina trådar ända in i Stockholms toppadministration. En vardagsthriller som med förkrossande realism visar upp en samhällsmoral i total upplösning.

4

Enslingen

En asiatisk kvinna hittas död i vattnet i Stockholms skärgård. Tecken på hennes kropp tyder på att den döda var prostituerad. Men vem var hon och varför blev hon mördad? Frågorna hopar sig för Martin Beck. I kölvattnet av en rad ouppklarade inbrott i skärgården hittas samtidigt den pensionerade öbon Erik Johannesson nedstucken på sin lilla gård. Snart visar sig en rad spår som alla pekar åt samma tragiska håll... De två mordutredningarna kastar sitt ljus över ärelystnaden inom den svenska poliskåren. I "Enslingen" ser Martin Beck (PETER HABER) hur spåren leder honom in i de egna leden. Becks två medhjälpare, den rutinerade Gunvald Larsson (MIKAEL PERSBRANDT) och den oprövade Alice (MALIN BIRGERSON) gräver sig sammanbitet ned i var sitt fall, Inställda på att verkligen gå till botten...

5

Okänd avsändare

En revisor hittas skjuten på långtidsparkeringen vid Arlanda flygplats. Mannen har varken biljett eller bagage, men Martin Beck upptäcker snart att den mördade hade bokat en enkel biljett till Malaysia. Hans konton var fullständigt tömda - det verkar som om han tänkte lämna landet för gott. Samtidigt med undersökningen arbetar en journalist för högtryck på att avslöja en svindel med atomsopor och EU-bidrag. En sammansvärjning som sträcker sig långt utanför landets gränser... Med transaktioner över gränserna bland skrupelfria spekulanter sätter denna thriller fokus på ett av världssamfundets mest infekterade problem. Beck (Peter Haber) dras in i ett fall där internationella gangsters spelar rysk roulette med kommande generationers liv som insats...

6

Annonsmannen

En kvinna blir brutalt överfallen under en cykeltur i skogen. Hon sliter sig loss och under flykten lyckas hon sätta på sin mobiltelefon och få kontakt med sin man innan hennes röst försvinner. Mannen ringer desperat till polisen. Beck och hans män hittar ett kvinnolik i skogen. I samband med brottsutredningen dyker ett mobiltelefonnummer upp. Ett nummer som verkar komma från en annons. Teamet bakom serien om den sympatiske och proffsige poliskommissarien Martin Beck (PETER HABER) har än en gång lyckats skapa ett förtätat vardagsdrama. Upptakten till de brott som Beck och hans män ska klara upp hämtas från miljöer och händelser som skulle kunna vara tagna från våra egna liv

7

Pojken i glaskulan

Modern till autistiske Jack, Mona Svensson hittas mördad i sitt hem. I husets gillestuga sitter Monas svårt handikappade pojke med mordvapnet - en lampa av stål - i handen. Jack klarar inte av att kommunicera med den upprörda omgivningen och slutar också upp med sin enda favoritsysselsättning - teckning. Men döljer han inom sig en oförlöst sanning? En sanning som människorna runt honom inte vill ska komma ut...

8

Sista vittnet

Två kvinnolik hittas. Ingen av de mördade kan identifieras och allt tyder på att det är samma psykopatiske gärningsman som härjar. All personal kopplas in, men innan utredningen hunnit komma igång på allvar hittas ytterligare ett kvinnolik. En detalj leder till ett märkligt avslöjande: Samtliga offer är prostituerade från Lettland och hiv-smittade...
Episode Description

1

Skarpt läge

Efter ett larm om en brutal kvinnomisshandel hittas liket av en man i ett övergivet hus. Husets ägare och hennes två söner har till synes flytt fältet, men blodspår binder henne till platsen. Martin Beck och Gunvald Larsson gör allt för att finna kvinnan och hennes barn, men får veta att dom håller sig gömda. Tydligen finns det fler personer som vet varför misshandeln och mordet skett och vad som verkligen ligger bakom.

2

Flickan i jordkällaren

I en övergiven jordkällare hittas en död flicka prydligt nedbäddad. Bredvid henne står en tallrik med nylagad mat, men den rättsmedicinska undersökningen visar att hon varit död en tid. Inget barn är anmält saknat. Vem är hon? Hur hamnade hon där? Vem har ställt fram mat till ett uppenbart dött barn? I trakten runt jordkällaren finns bara ett ensligt torp och en herrgård. Torpets ägare är försvunnen och familjen på herrgården känner inte till flickan, eller försöker de dölja något? Martin Beck och Gunvald Larsson tar sig an detta makabra fall, där spåren börjar i skogarna runt Stockholm och slutar långt utanför landets gränser.

3

Gamen

I egenskap av fd idrottsminister delar John Vedén ut ett pris på två miljarder kronor från Svenska Spel till svensk idrott. Han försvinner sedan spårlöst och när Beck-gruppen kopplas in leder spåren till en illegal spelklubb där Vedén har stora skulder.

4

Advokaten

En känd stjärnadvokat, Patrik Hansson, mördas brutalt i sin lägenhet. I lägenheten befinner sig också en ung kvinna som lyckas larma polisen. När Beck-gruppen kopplas in hittar de ett tydligt mordmotiv. Hansson skulle precis avsluta ett mål mot det multinationella bolaget Markinvest och han har goda chanser att vinna det målet. Men när Martin Beck och hans kollegor börjar nysta i Hanssons liv visar det sig snart att han inte var helt renhårig. Han levde i en gråzon och hade flera kopplingar till den undre världen. Är det så att Hanssons död inte har med målet mot Markinvest att göra? Är det helt andra personer inblandade med helt andra motiv?

5

Den japanska shungamålningen

Beck får ett privat samtal från sin tyske kollega Sperling som är på tillfälligt Stockholmsbesök för att ropa in en tavla på en auktion. Sperling har funnit en mördad kvinna på hotellet där han bor. Den mördade kvinnan ligger skjuten i sängen med kroppen formad efter ett en känd Chagallmålning. Beck tar sig an fallet och med hjälp av Sperling nystas en förfalskningshärva upp. Flera tusentals förfalskade Chagall-litografier är i omlopp. Beck och Sperling gör upp en plan hur de ska kunna lura mördaren, men planen går inte riktigt som de har tänkt sig, och plötsligt befinner de sig i mördarens händer…

6

Den svaga länken

Det är sen kväll och en ung kvinna är på väg hem från en fest. Hon går från tunnelbanestationen genom en öde park. Kvinnan märker snart att någon följer efter henne och hon ökar på stegen för att hinna ut ur parken. Men överfallet kommer plötsligt och brutalt. Den unga kvinnan slås till marken, våldtas och mördas. Bara några minuter efter överfallet upptäcker flickans föräldrar den sargade kroppen. Deras rop uppmärksammas av en man som är ute på kvällspromenad. Han larmar polisen och vittnar om att han sett en man med munkjacka försvinna från brottsplatsen. Martin Beck och hans kollegor kopplas in, men trots att polisen är snabbt på plats är ledtrådarna få och frågorna många. Har kanske vittnet i parken något med mordet att göra? Och vem är personen i munkjackan som mannen påstår sig ha sett? Ytterligare ett vittne dyker upp. En taxichaufför säger att han såg den mördade kvinnan tala med en man vid tunnelbanestationen strax innan hon vek av mot parken. Vid en kartläggning av anmälda våldtäkter upptäcker Martin Beck att flera av överfallen ägt rum i anslutning till T-banans blå linje. Polisen börjar misstänka att det finns ett samband mellan överfallen. Bara några dygn senare begås en ny våldtäkt i närheten av en tunnelbanestation. Tillvägagångssättet påminner om den tidigare våldtäkten och en ojämn kamp mot klockan tar sin början. Hinner Beck och hans kollegor hitta den skyldige innan ytterligare en kvinna faller offer på väg hem från tunnelbanan?

7

Det tysta skriket

Två flickor blir överkörda av ett pendeltåg en mörk höstnatt. Blev de mördade eller hade de själva valt att möta döden tillsammans? När Martin Beck och hans kollegor börjar utreda den obehagliga händelsen möter man det som tillhör vardagen för många unga kvinnor i Sverige idag - för att bli bekräftad måste man tåla hög press, våld och hot, något som leder till instabilitet och självföraktelse...

8

I Guds namn

En papparazzifotograf blir brutalt mördad i Stockholm. Hans lägenhet är genomsökt och dator och fotoutrustning är borta. Martin Beck söker ett motiv. Hade fotografen tagit integritetskränkande bilder? Ville någon hämnas? Dom hittar två pennor och ett tomt block som tillhörde fotografen. En av pennorna visar sig innehålla ett USB-minne full av fotografier. Beck går igenom alla foton och försöker hitta någon ledtråd till mordet. Oberg reagerar plötsligt starkt på en speciell på en bild som hon gömmer undan utan att någon märker det. Vad är det Oberg egentligen vet om personerna på bilden? Och varför säger hon ingenting till Beck? Obergs handlande kommer att få ödesdigra konsekvenser för hela Beckgruppen…
Episode Description

1

I stormens öga

Martin Beck och hans kollegor kopplas efter fyndet av ett bränt kvinnolik in i jakten på en grupp fridfulla miljökämpar som i stället visar sig vara präglade att idka terrorism över gränser. Utredningen försvåras av att Gunvald Larsson i sin tur misstänks av SÄPO för att vara inblandad i mordet, då han är bekant med den kvinna som misstänks ha blivit mördad. Gunvald tvingas hålla sig undan, samtidigt som han jagar de riktiga mördarna, vars nya mål är en attack som kan innebära en katastrof med ödesdigra konsekvenser.

2

Levande begravd

I en lekpark mitt i storstadsidyllen hittas en nedgrävd trälåda innehållande en känd och respekterad åklagare. Beck & co misstänker först en grovt kriminell MC-ledare för dådet, men man får snabbt omvärdera fallet när MC-ledaren hittas mördad i en liknande trälåda. Ganska snart upptäcks ytterligare ett antal trälådor och polisen inser att man är inne i en katt- och råttalek med en galen seriemördare. Polisutredningen visar efterhand att det finns ett svagt samband mellan mordoffren i form av en nio år gammal händelse, men vad Martin Beck inte anar, är att även hans eget liv står på spel, då mördaren har utsett honom till nästa offer..
Episode Description

1

Rum 302

En ung kvinna hittas strypt på ett hotellrum. Utredningen leder Beck och Gunvald mot Stureplan, Stockholms nattliv och dess baksidor.

1

Rum 302

En ung kvinna hittas mördad på ett hotell i Stockholm. Spåren leder mot Stureplan och dess nattliv. Samtidigt återfinns en stulen lyxbil i Alby vilket leder till oroligheter. Martin Beck och Gunvald Larsson har fått en ny rotelchef som vill se snabba resultat. Samtidigt försöker Martin vänja sig vid att hans dotter Inger träffar en polis.

2

Familjen

En känd gangster skjuts till döds mitt framför ögonen på sin familj. Kort därefter blir en kvinna brutalt överkörd på en parkeringsplats. Finns det något samband mellan fallen?

2

Familjen

En känd gangster skjuts till döds mitt framför ögonen på sin familj. Kort därefter blir en kvinna brutalt överkörd på en parkeringsplats. Finns det något samband mellan fallen?

3

Invasionen

Kropparna efter två begravda män hittas och trots idoga försök går de inte att identifiera. När sedan ytterligare en man mördas tar utredningen fart och spåren leder till en islamistisk terrorcell.

3

Invasionen

Kropparna efter två män hittas och trots idoga försök går de inte att identifiera. När sedan en man tar sitt liv tar utredningen fart och spåren leder till en islamistisk terrorcell.

4

Sjukhusmorden

Sonen till en nyligen avliden cancerpatient anklagar sin mors läkare för att ha orsakat hennes död. Kort därefter dödsstörtar läkaren från sjukhusets tak. Vad som först tros vara ett självmord visar sig snabbt vara ett mord.

4

Sjukhusmorden

Sonen till en nyligen avliden ALS-patient anklagar sin mors läkare för att ha orsakat hennes död. Kort därefter dödsstörtar läkaren från sjukhusets tak. Vad som först tros vara ett självmord visar sig snabbt vara ett mord.
Episode Description

1

Gunvald

En journalist blir misshandlad till döds i sitt hem. På brottsplatsen finns spår som härleder polisen till en känd indrivare som tidigare varit straffad. Kollegan till den mördade berättar att mannen sysslade med undersökande journalistik och jobbade just nu med en bok om en känd kriminell samt att han hotats upprepade gånger både för sin etniska bakgrund och sitt politiska ställningstagande.

1

Gunvald

En journalist blir misshandlad till döds i sitt hem. På brottsplatsen finns spår som härleder polisen till en känd indrivare som tidigare varit straffad. Kollegan till den mördade berättar att mannen sysslade med undersökande journalistik och jobbade just nu med en bok om en känd kriminell samt att han hotats upprepade gånger både för sin etniska bakgrund och sitt politiska ställningstagande.

1

Gunvald

En journalist blir misshandlad till döds i sitt hem. På brottsplatsen finns spår som härleder polisen till en känd indrivare som tidigare varit straffad. Kollegan till den mördade berättar att mannen sysslade med undersökande journalistik och jobbade just nu med en bok om en känd kriminell samt att han hotats upprepade gånger både för sin etniska bakgrund och sitt politiska ställningstagande.

2

Steinar

En oidentifierad kropp hittas i resterna av en nedbrunnen husvagn. Man misstänker mordbrand och Beckgruppen kopplas in. Martin Becks chef Klas Fredén har rekryterat den norske polisen Steinar Hovland till gruppen. Han visar sig snabbt vara Gunvalds raka motsats vilket både underlättar och försvårar samarbetet med Martin.

2

Steinar

En oidentifierad kropp hittas i resterna av en nedbrunnen husvagn. Man misstänker mordbrand och Beckgruppen kopplas in. Martin Becks chef Klas Fredén har rekryterat den norske polisen Steinar Hovland till gruppen. Han visar sig snabbt vara Gunvalds raka motsats vilket både underlättar och försvårar samarbetet med Martin.

2

Steinar

En oidentifierad kropp hittas i resterna av en nedbrunnen husvagn. Man misstänker mordbrand och Beckgruppen kopplas in. Martin Becks chef Klas Fredén har rekryterat den norske polisen Steinar Hovland till gruppen. Han visar sig snabbt vara Gunvalds raka motsats vilket både underlättar och försvårar samarbetet med Martin.

3

Vägs ände

Tre brutala mord sker i ett hus i en stillsam förort. Offren är en före detta polis, hans fru och deras 10-årige son. Beckgruppen tar sig an fallet och upptäcker att det finns ett dolt säkerhetsrum i offrets villa, med bland annat stulna vapen. Man säkrar fingeravtryck från en kriminell som var inblandad i ett rån för 4 år sedan. Efter rånet sköt han sina kumpaner och försvann spårlöst med rånbytet på 6,3 miljoner. Frågan är hur vapen har hamnat hos den före detta polisen och vad han har för koppling till rånaren? Fallet väcker starka känslor i Polishuset och får högsta prioritet.

3

Vid vägs ände

Tre brutala mord sker i ett hus i en stillsam förort. Offren är en före detta polis, hans fru och deras 10-årige son. Beckgruppen tar sig an fallet och upptäcker att det finns ett dolt säkerhetsrum i offrets villa, med bland annat stulna vapen. Man säkrar fingeravtryck från en kriminell som var inblandad i ett rån för 4 år sedan. Efter rånet sköt han sina kumpaner och försvann spårlöst med rånbytet på 6,3 miljoner. Frågan är hur vapen har hamnat hos den före detta polisen och vad han har för koppling till rånaren? Fallet väcker starka känslor i Polishuset och får högsta prioritet.

4

Sista dagen

Två trafikpoliser försöker stoppa en bil som kört för fort under ett stilla morgonpass. När bilen till slut stannar skjuter föraren kallblodigt ihjäl en av poliserna. Rikslarm utfärdas och ett stort pådrag kopplas på med Beck-gruppen i spetsen. Inget vittne har sett något som kan leda polisen vidare. Till slut hittar de bilnumret med hjälp av en övervakningskamera, och de får fram bilägarens adress. Sommarens första dag blir lång för Beck-gruppen, då mördaren har fler offer på sin lista.

4

Sista dagen