Big Bang Theory

Follow!

Serien omhandler to unge, nørdede, mandlige Caltech-fysikere i 20'erne. Den ene er eksperimentalfysiker (Leonard), den anden er teoretisk fysiker (Sheldon), og de bor sammen i en lejlighed overfor en ung, køn blondine (Penny), der arbejder som servitrice, men som har en drøm om at blive skuespiller. Faste deltagere i serien er også Leonard og Sheldons to venner Howard og Rajesh samt Howards kæreste Bernadette (fra sæson 4) og Sheldons neurotiske veninde Amy (fra sæson 4).

Rated with 8.8/10 by 1303 users
Episode Description

1

Unaired Pilot

The very first pilot of The Big Bang Theory. With a person call Katie played by Amanda Walsh, and a female friend called Gilda (Iris Bahr)

2

Access All Areas

Celebrating the 100th episode of US sitcom The Big Bang Theory, Rick Edwards travels to the Hollywood set for an access-all-areas visit, catching up with the cast and learning everything there is to know about the show. This behind-the-scenes special takes fans through everything from the writing of the script to the recording of the show in front of a live audience.

3

It All Started With A Big Bang

Celebrating the 100th episode of The Big Bang Theory, Rick Edwards looks back at some of the US sitcom's most hilarious and memorable scenes and talks with the cast and crew on the set in Hollywood. The actors share their favourite moments and reveal a few secrets about the making of the show.

4

Comic Con 2015 Writers Panel

Comic Con 2015 - Big Bang Theory panel

5

Comic-Con 2016 Writers Panel

The Big Bang Theory 2016 Comic Con Writers Panel
Episode Description

1

Pilot

Da Leonard og Sheldon møder deres nye nabo Penny, går det langsomt op for dem, at selvom de ved stort set alt om fysikkens verden, ved de stort set ingenting om den verden de lever i.

2

The Big Bran Hypothesis

Leonard skriver under for modtagelsen af en pakke, for at vise sin gode side over for Penny. Imidlertid går tingene galt, da han beder Sheldon om at hjælpe ham med at overlevere den.

3

The Fuzzy Boots Corollary

Leonard tager på date efter at have fundet ud af, at den skønne Penny er begyndt at komme sammen med en fyr.

4

The Luminous Fish Effect

Sheldon bliver fyret. Dette tvinger ham til at udforske verdenen uden for fysik, hvilket gør ham ekstremt deprimeret. Leonard må derfor springe til for at hjælpe sin ven ud af sumpen.

5

The Hamburger Postulate

Leonard er bange for, at han spilder sin tid med Penny, og glæder sig derfor da han ser ud til at have god kemi med Leslie.

6

The Middle Earth Paradigm

Penny afholder en stor Halloween fest, hvilket sætter Leonard, Sheldon, Wolowitz og Koothrappalis sociale færdigheder på en alvorlig prøve.

7

The Dumpling Paradox

Da Wolowitz er forsvundet med en af Pennys venner, er det Penny der må træde til på nørdernes hold der spiller computerspillet Halo.

8

The Grasshopper Experiment

Raj går på en blind date der er arrangeret af hans forældre. Men da han opdager, at han er i stand til at tale med hende, viser hun interesse i Sheldon.

9

The Cooper-Hofstadter Polarization

Nørderne er blevet inviteret til at præsentere deres fund ved en stor konference for fysikere. Imidlertid opstår der jalousi og rifter nørderne imellem, og da Penny blander sig, gør hun kun tingene værre.

10

The Loobenfeld Decay

Leonard og Sheldon lyver hver især for at undgå at høre Penny synge i musicalen Rent. Desværre for Sheldon bliver hans løgn en smule kompliceret for hvad godt er.

11

The Pancake Batter Anomaly

Nørderne ved alle hvor knotten Sheldon bliver, når han er syg. De undgår ham derfor, og Penny træder til - fuldstændig intetanende om hvad hun skal udsættes for.

12

The Jerusalem Duality

Sheldon er rystet og umulig at være sammen med efter han har mødt en 15-årig fysiker der er klogere end ham. Nørderne leder derfor desperat efter et felt hvor de er klogere end teenageren.

13

The Bat Jar Conjecture

Sheldon bliver fyret fra nørdernes bowlinghold. Han stifter derfor sit eget i håb om at bevise sin suverænitet.

14

The Nerdvana Annihilation

Penny kommer for sent på arbejde grundet leveringen af en kæmpe sci-fi rekvisit til Leonard. Hun skælder ham ud og fortæller i store vendinger om at det er tid til at blive voksen.

15

The Pork Chop Indeterminacy

Nørderne forelsker sig alle i Sheldons tvillingesøster, og Leonards plan om at erobre hendes hjerte går i vasken, da Sheldon proklamerer, at det er ham der bestemmer hvem der får lov at gå på date med hende.

16

The Peanut Reaction

Penny vil holde en surprise fest for Leonard, men da Sheldon bliver lidt for opslugt i en elektronikbutik, bliver hun distraheret.

17

The Tangerine Factor

Da Penny har slået op med sin kæreste, øjner Leonard muligheden og fremstammer modet til at spørge om hun vil med på date. Begge parter tyr til Sheldon for at få hans gode råd.
Episode Description

1

The Bad Fish Paradigm

Penny betror sig til en noget modstræbende Sheldon, efter at hun har været på en alt andet end vellykket første date med Leonard. Det anbringer Sheldon i det dilemma, at han skal holde på en hemmelighed.

2

The Codpiece Topology

Da han ser Penny sammen med en anden fyr, bliver Leonard jaloux og søger tilflugt i armene på Leslie Winkle, til stor ærgrelse for Sheldon.

3

The Barbarian Sublimation

Sheldon indvier Penny i den virtuelle verdens velsignelser, og Penny bliver nærmest afhængig af et online computerspil, der er baseret på historierne om Conan Barbaren. Hun plager nu konstant Sheldon for at få nye tips til spillet.

4

The Griffin Equivalency

People's Magazine udnævner Raj til at være blandt "De 30 under 30", som man skal holde øje med i videnskabens verden. Fuld af selvtillid lægger Raj an på Penny, og han ender med at være ulideligt arrogant og sætter desuden sit venskab med Leonard på spil.

5

The Euclid Alternative

Sheldon er sygeligt angst for at køre bil, og vennerne iscenesætter nu en intervention for at tvinge ham til at konfrontere sin urationelle angst.

6

The Cooper-Nowitzki Theorem

Det vækker stor forundring hos Sheldon, samt ikke mindst hans venner, da en ung studine finder ham helt uimodståelig.

7

The Panty Piñata Polarization

Da Sheldon bortviser Penny fra lejligheden pga. en række mindre overtrædelser af hans husregler, beslutter hun at gøre gengæld. En åben krig bryder nu ud mellem Sheldon og Penny. Howard og Raj leder efter huset, der danner rammen om tv-showet Amerikas næste topmodel.

8

The Lizard-Spock Expansion

Howard Wolowitz møder en pige og bliver dybt forelsket i hende, men pigen er på sin side mere tiltrukket af Leonard. Sheldon forsøger at udvikle en forbedring af sten-papir-saks spillet.

9

The White Asparagus Triangulation

Sheldon er ovenud lykkelig, da Leonard endelig synes at have fundet en kæreste, Stephanie, der kan leve op til alle Sheldons høje krav.

10

The Vartabedian Conundrum

Leonard søger råd og vejledning hos Penny, da hans forhold til Stephanie udvikler sig hurtigere end han havde planer om. Sheldon bliver offer for sine tendenser til hypokondri.

11

The Bath Item Gift Hypothesis

Sheldon vækker stor irritation hos vennerne med sin besættelse af at følge alle regler indenfor korrekt julegave-ettikette. Leonard er knust, da Penny begynder at gå ud med en af hans kolleger.

12

The Killer Robot Instability

Pennys kritik af Wolowitz' kærlighedsliv sender ham ud i en depression, som medfører at han svigter ved den kamp-robot konkurrence, hvor gutterne ellers har hårdt brug for hans ekspertise.

13

The Friendship Algorithm

Sheldon forsøger at indynde sig hos Barry Kripke i håbet om, at det kan skaffe ham adgang til et stykke kostbart high tech laboratoriumsudstyr. For at fremme kampagnen forsøger Sheldon at udvikle en matematisk beregningsmodel over, hvordan man skaffer sig venner og indflydelse.

14

The Financial Permeability

Da Sheldon låner penge til Penny, så hun kan betale sin husleje, fører det til, at Leonard kommer ansigt-til-ansigt med hendes muskuløse ekskæreste, Kurt.

15

The Maternal Capacitance

Et besøg af Leonards rædsomme mor, ender med at bringe ham og Penny tættere på hinanden. Moderens besøg får dog også Leonard til at kigge dybere i Tequila-flasken.

16

The Cushion Saturation

En leg med paintball-pistoler fører til et skænderi mellem Sheldon og Penny, men samtidig til en romance mellem Howard og Leslie.

17

The Terminator Decoupling

Fyrene er på vej til et videnskabeligt symposium i San Fransisco, og stor er deres begejstring, da de opdager, at skuespillerinden Summer Glau, fra serien "Terminator: The Sarah Connor Chronicles", befinder sig om bord på samme tog som dem. Sheldon hænger dog med mulen, da han opdager at han har glemt en afhandling, som han gerne ville have vist til astrofysikeren George Smoot.

18

The Work Song Nanocluster

Amerikansk komedieserie. Pennys lille forretning med at sælge hår-tilbehør fra sin lejlighed tager overhånd, da Sheldon, som er høj på koffein efter lidt for mange kopper kaffe, overtager biksen.

19

The Dead Hooker Juxtaposition

Penny føler sig truet, da en anden sexet kvinde flytter ind i ejendommen. Og hun bliver vred, da hun opdager, at hendes rivalinde udnytter fyrene.

20

The Hofstadter Isotope

Da en anden tegneserie-samler lægger an på Penny, fører det til at Leonard, Raj og Howard tager til "enkebal" på en bar.

21

The Vegas Renormalization

Leonard og Raj tager Wolowitz med til Las Vegas for at hjælpe ham over bruddet med Leslie. Sheldon, der glæder sig til at skulle være alene hjemme, får låst sig ude og der er kun et sted, hvor han kan søge husly – hos Penny.

22

The Classified Materials Turbulence

Leonard bliver splittet mellem at være ærlig eller selvisk, da Stuart spørger ham til råds om sin kommende date nr. 2 med Penny. Wolowitz opdager, at der er en alvorlig fejl ved det toilet, som han har designet til NASA og den internationale rumstation.

23

The Monopolar Expedition

Fyrene har fået et prestigefuldt tilbud om at tilbringe sommerferien med at arbejde ved en forskningsstation på Nordpolen. Men Pennys reaktion på den nyhed får Leonard til at tvivle på, om han nu også har lyst til at tage med.
Episode Description

1

The Electric Can Opener Fluctuation

Da Sheldon opdager, at Leonard, Raj og Howard forfalskede forskningsresultaterne af hans arktiske ekspedition medfører det, at han må vende hjem til Texas i vanære. Fyrene følger efter ham, hvilket spolerer Leonards chance for en romantisk møde med Penny.

2

The Jiminy Conjecture

Sheldon og Howard sætter deres tegneserier på højkant i et væddemål om arter af fårekyllinger. En romantisk aften, som lader en del tilbage at ønske, plager Leonard og Penny.

3

The Gothowitz Deviation

Howard tager sammen med Raj ud for tjekke dating-vanerne blandt dyrkere af Goth-subkulturen. Sheldon benytter chokolade, da han udsætter Penny for et eksperiment, som har til formål at ændre på hendes adfærd.

4

The Pirate Solution

Raj, som står overfor at måtte vende hjem til Indien, har så desperat brug for et job, at han endda overvejer at arbejde for Sheldon. Howard bliver det tredje hjul i forhold til Leonard og Penny.

5

The Creepy Candy Coating Corollary

Sheldon ser frem til at skulle dyste mod den eneste skuespiller fra Star Trek-universet, som han føler fjendskab overfor – Wil Wheaton – under en turnering om samler-kort. Wolowitz trækker veksler på en gammel pagt mellem ham og Leonard, som byder Penny at skaffe ham en date med en af hendes veninder.

6

The Cornhusker Vortex

Leonard, der håber på at vinde indpas blandt Pennys venner, som alle elsker football, får et lynkursus i sportsgrenen af Sheldon. Raj bliver rasende, da Wolowitz skørtejægeri medfører tabet af hans højt elskede patang-drage.

7

The Guitarist Amplification

Leonard og Pennys første store skænderi medfører at Sheldon må mægle mellem dem. Sheldon lider nemlig under et traume fra barndommen, som gør det umuligt for ham, at høre på højrøstede skænderier.

8

The Adhesive Duck Deficiency

Mens hele banden er taget på udflugt til ørkenen for at overvære Leonid meteorregnen, må Sheldon spille helt efter at Penny er gledet i badekarret og har vredet sin skulder af led.

9

The Vengeance Formulation

Barry Kripke gør grin med Sheldon under hans indslag på National Public Radiostationen, hvilket gør Sheldon hævngerrig. Wolowitz, som bliver presset af Bernadette til at definere deres forhold, får hjælp af en fantasi-udgave af skuespillerinden Katee Sackhoff.

10

The Gorilla Experiment

Penny søger hjælp hos Sheldon i forsøget på bedre at kunne forstå Leonards arbejde med fysik. Wolowitz ser grønt, da Leonard inviterer Bernadette til at overvære et eksperiment.

11

The Maternal Congruence

En julevisit fra hans mor medfører at Leonard opdager, at hun har tilbageholdt en masse nyheder for ham, som hun så til gengæld indvier Sheldon i. Desuden er Leonard bekymret for om hans mor vil bifalde hans forhold til Penny.

12

The Psychic Vortex

Leonard er rystet over at få afsløret en af Pennys hemmeligheder – hun tror på mennesker med synske evner. Sheldon forsøger i mellemtiden at hjælpe Koothrappali med at finde en pige under en fest på universitetet.

13

The Bozeman Reaction

Leonard og Sheldons lejlighed er blevet udsat for et indbrud, og de tilkalder nu deres venner for at få hjælp til at udviklet et skudsikkert alarmsystem.

14

The Einstein Approximation

Sheldon kan ikke finde løsningen på et fysik-problem, og han forsøger sig derfor med en række alternative løsningsmodeller for at befri sig selv for sin mentale blokering. Det medfører bl.a. at han arbejder sammen med Penny på ostekage-fabrikken – i håbet om at en ostekage kan gøre det samme for ham, som æblet gjorde for Newton.

15

The Large Hadron Collision

"Leonard står overfor et dilemma, da han skal beslutte sig for om han skal invitere Sheldon eller Penny med til Schweiz, hvor han på Valentins dag skal besøge den store partikelaccelerator i CERN.

16

The Excelsior Acquisition

Sheldon skal møde for retten i en sag om en færdselsbøde på det værst tænkelige tidspunkt – netop på den dag, hvor tegneserie-legenden Stan Lee aflægger et besøg i tegneserie butikken.

17

The Precious Fragmentation

Fundet af en ring på et loppemarked, som viser sig at være en ægte rekvisit fra "Ringenes Herre"-filmene, skal udvikle sig til at blive en hård belastning for fyrenes venskab.

18

The Pants Alternative

Sheldons angst for at skulle tale til store forsamlinger af mennesker bliver en trussel når det gælder hans mulighed for at tage imod en pristildeling. Vennerne forsøger nu at hjælpe ham med at blive mentalt klar til den store aften.

19

The Wheaton Recurrence

Sheldon får mulighed for at dyste på bowlingbanen mod sin arvefjende Wil Wheaton. Leonard bliver fornærmet, da Penny ikke reagerer som han havde forventet, efter at han har sagt: "Jeg elsker dig" til hende

20

The Spaghetti Catalyst

Efter at Leonard og Penny har slået op med hinanden, forsøger Sheldon at skjule fra Leonard og vennerne, at han har spist en hyggelig spaghetti-middag hjemme hos Penny.

21

The Plimpton Stimulation

Sheldon skal være vært for den berømte fysiker dr. Elizabeth Plimpton, som aflægger universitetet et besøg. Hendes skarpe intelligens modsvares af en lige så højspændt seksualdrift, og Sheldon og Leonard kæmper om hendes gunst.

22

The Staircase Implementation

Et skænderi om indstillingen af termostaten på radiatoren medfører at Leonard går over til Penny og beretter historien for hende, om hvordan han mødte Sheldon og flyttede sammen med ham.

23

The Lunar Excitation

Howard og Raj forsøger at finde den perfekte pige til Sheldon ved at oprette en profil for ham på en dating hjemmeside. Efter at have set sin nye flotte, men tåbelige kæreste sammen med fyrene står det helt klart for Penny, at hun ikke længere vil kunne date sportstrænede dumrianer efter at have været sammen med Leonard.
Episode Description

1

The Robotic Manipulation

Howard anvender en robot-arm til at skaffe sig selv nydelse. Sheldon tager på en date sammen med Amy Fowler – hans første stævnemøde nogensinde, og Penny må ledsage dem for at komme med råd og vejledning.

2

The Cruciferous Vegetable Amplification

Sheldon regner sig frem til, at han for længst vil være død inden det rent teknologisk vil være muligt at downloade hans bevidsthed i en robot. Han kaster sig derfor ud i et rent orgie af helsekost, sunde vaner og ultra-forsigtig adfærd.

3

The Zazzy Substitution

Da Sheldon "slår op" med Amy, vækker det bekymring hos drengene, da han begynder at anskaffe sig katte, som erstatning for hende.

4

The Hot Troll Deviation

Wolowitz forsøger at finde sammen med Bernadette igen. Sheldon og Raj erklærer hinanden krig på universitetets campus.

5

The Desperation Emanation

Leonard bliver deprimeret da det går op for ham, at alle de andre fyre har kærester, mens han er alene. Amy vil gerne præsentere Sheldon for sin mor.

6

The Irish Pub Formulation

Da Rajs søster tilbringer en enkelt dag i byen, giver han alle de andre forbud imod at omgås med hende. Hvad Raj ikke ved, er, at søsteren og Leonard allerede er gode bekendte.

7

The Apology Insufficiency

Hele banden bliver afhørt af FBI i forbindelse med FBIs sikkerhedsgodkendelse af Howard. Desværre kommer Sheldon til at afsløre nogle uheldige informationer om Howard.

8

The 21-Second Excitation

Gutterne ligger i telt for at komme først i køen til at se en særlig version af Jagten på den forsvundne skat, som indeholder 21 hidtil usete sekunder. De bliver særdeles oprørte, da de er vidner til, at Wil Wheaton og hans venner får lov til at springe køen over. Penny og Bernadette inviterer Amy med til deres pigeaften.

9

The Boyfriend Complexity

Da Pennys far kommer på besøg, overtaler hun Leonard til at optræde som om han fortsat er hendes kæreste. Howard, Raj og Bernadette tilbringer hele natten med at se igennem en stjernekikkert under arbejdet på et astronomi-projekt. I afsnittet ses Keith Carradine i en gæsterolle.

10

The Alien Parasite Hypothesis

Amy falder for Zach, en af Pennys småtbegavede ekskærester. Raj og Wolowitz skændes om, hvem af dem, der ville være den bedste superhelt.

11

The Justice League Recombination

Drengene får Zach og Penny til at deltage i deres udklædning som superheltene fra Justice League under et nytårsparty i tegneseriebutikken.

12

The Bus Pants Utilization

Venskabet mellem Sheldon og Leonard bliver noget anstrengt, da Sheldon forsøger at tage æren for Leonards nye smartphone app, der kan løse differentialligninger.

13

The Love Car Displacement

En videnskabelig konference på et hotel medfører at Bernadette løber ind i en ekskæreste, og Wolowitz bliver bekymret for om han nu også kan matche den gamle flamme.

14

The Thespian Catalyst

I håbet om, at det vil gøre ham til en bedre lærer, tager Sheldon skuespiller-undervisning hos Penny. Raj fantaserer om Bernadette.

15

The Benefactor Factor

Under en velgørenhedsgalla møder Leonard en aldrende men yderst velhavende enke, der donerer penge til Caltech. Leonard overvejer nu om han er villig til at gå i seng med hende, for at sikre sig en ny donation.

16

The Cohabitation Formulation

Bernadette fortæller Howard, at det er på høje tid at han beslutter sig for, om han vil flytte sammen med hende eller blive boende hos sin mor. Leonard opdager, at Rajs søster Priya er tilbage i byen og han mødes med hende. Amy forsøger at trøste Penny, da hun hører om Leonard og Priya.

17

The Toast Derivation

Leonard føler sig som gruppens centrum, og han er misfornøjet over at drengene er begyndt at hænge ud hos Raj. Sheldon forsøger at skabe en ny gruppe af venner, hvor han kan få lov at komme i centrum.

18

The Prestidigitation Approximation

Sheldon er forbløffet over Wolowitz' trylletrick. Priya bifalder ikke ligefrem, at Leonard forsat er gode venner med Penny.

19

The Zarnecki Incursion

Da Sheldons World of Warcraft konto bliver hacket og hans figur i spillet bliver bestjålet, slår gutterne sig sammen for at finde ud af, hvem som er den skyldige. Bernadette og Amy forsøger at hjælpe Penny, som har det svært med at Leonard stadig kommer sammen med Priya.

20

The Herb Garden Germination

Sheldon og Amy beslutter at starte et rygte om dem selv, som en slags socialt eksperiment. Howard bringer sit forhold til Bernadette op på et endnu højere plan.

21

The Agreement Dissection

Sheldon er fornærmet over, at Priya overtræder bofælle-aftalen ved at misbruge sin viden om juridiske spidsfindigheder. Sheldon slutter sig i stedet til Penny, Bernadette og Amy på deres pigeaften.

22

The Wildebeest Implementation

Amy opdager, at en middagsinvitation er alletiders chance for Bernadette, som derved kan udspionere Leonard og Priya på vegne af Penny. Raj føler sig dybt ensom, og overvejer at tage eksperimentelle medikamenter for at kurere sig selv for sin manglende evne til at tale med piger i ædru tilstand. Sheldon opfinder et skakspil for tre personer.

23

The Engagement Reaction

Fru Wolowitz ender på hospitalet, efter at Howard har fortalt sin mor, at han har tænkt sig at gifte sig med Bernadette. Leonard føler sig stresset, da han opdager at Penny og Priya er ved at blive veninder.

24

The Roommate Transmogrification

Da Raj overhører, hvorledes Leonard og Priya leger Star Trek sexlege med hinanden må han søge tilflugt hos Sheldon. Da Bernadette modtager sin Ph.D-grad får det gutterne til at drille Wolowitz, der som den eneste mangler en doktorgrad.
Episode Description

1

The Skank Reflex Analysis

Efter at have tilbragt natten hos Raj er Penny bekymret for, at hendes venskab med drengene nu risikerer at gå i stykker. Sheldon bliver holdkaptajn for paintball-holdet.

2

The Infestation Hypothesis

Sheldon væmmes da han hører at den nye stol i Pennys lejlighed stammer fra en genbrugsstation. Leonard og Priya forsøger at opretholde et langdistance forhold.

3

The Pulled Groin Extrapolation

Leonard ledsager Amy til et bryllup, hvilket giver ham chancen for at lære hende bedre at kende. Howard overtaler Bernadette til at tilbringe weekenden sammen med ham hos hans mor, som en slags forsøgsordning. Sheldon begynder at lege med modeljernbane.

4

The Wiggly Finger Catalyst

Penny finder den perfekte pige til en date med Raj. Sheldon begynder at træffe alle tilværelsens små beslutninger ved hjælp af en Dungeons og Dragons-terning.

5

The Russian Rocket Reaction

Sheldon er fornærmet over, at Leonard har tænkt sig at deltage ved et party, som afholdes af Sheldons nemesis, Wil Wheaton. Howard får tilbudt muligheden for at blive rumfragt-ekspert ved den Internationale Rumstation.

6

The Rhinitis Revelation

Da hans mor aflægger ham endnu et besøg, er Sheldon skuffet over, at hun nu ikke længere optræder som den mor han ønsker sig, og i stedet synes at rette sin opmærksomhed mod hans venner.

7

The Good Guy Fluctuation

Leonard bliver tiltrukket af en attraktiv tegneserie-illustrator. Sheldon er fast besluttet på at ville sætte en skræk i livet på sine venner i anledning af Halloween.

8

The Isolation Permutation

Da Amy opdager, at Penny og Bernadette har været ude og shoppe bryllupskjole uden hende, bliver hun dybt nedslået. Amy kompenserer ved at presse på for, at hun og Sheldon skal have sex sammen.

9

The Ornithophobia Diffusion

Sheldon forsøger at overvinde sin angst for fugle. Leonard og Penny går i biffen sammen, men kun som venner.

10

The Flaming Spittoon Acquisition

Sheldon bliver jaloux, da Amy tager ud på en date sammen med Stuart fra tegneseriebutikken. De andre fyre kan ikke modstå fristelsen for at anskaffe sig udvidelsespakken til det seneste spil med samlekort.

11

The Speckerman Recurrence

Leonard tøver med at sige ja tak, da en af de fyre, som moppede ham da de gik i skole sammen, gerne vil mødes over en drink. Penny må indse, at hun selv moppede sine skolekammerater.

12

The Shiny Trinket Maneuver

Sheldon får problemer med Amy og Howard griber ind overfor Bernadettes dårlige forhold til børn generelt.

13

The Recombination Hypothesis

Leonard inviterer Penny ud på en romantisk date.

14

The Beta Test Initiation

Leonard og Penny laver en liste over alle de negative ting i deres forhold. Samtidig laver Sheldon og Amy en video til YouTube.

15

The Friendship Contraction

Leonard kan ikke holde Sheldons egoisme ud mere, så han laver en sambos-kontrakt.

16

The Vacation Solution

Sheldon har ferie og hænger ud i Amys laboratorium. Bernadette afslører overfor sine veninder at hendes far vil have hende til at oprette en ægtepagt før brylluppet.

17

The Rothman Disintegration

Et nyt kontor bliver ledigt på Sheldons arbejdsplads og han går benhårdt efter at det skal blive hans.

18

The Werewolf Transformation

Wolowitz kommer i tvivl om, hvorvidt han alligevel er af rette støbning til at blive astronaut.

19

The Weekend Vortex

Sheldon trodser Amy, da han vælger en weekend med videospil fremfor en fødselsdag hos hendes tante.

20

The Transporter Malfunction

Sheldon får en mindre krise over at have ødelagt et Star Trek-legetøj – og Raj er forelsket i en pige, som hans forældre har sat ham op med.

21

The Hawking Excitation

Stephen Hawking besøger Caltech til en forelæsning, og Sheldon vil gøre alt i verden for at møde sit idol.

22

The Stag Convergence

En polterabend sætter Howard og Bernadettes ægteskab over styr.

23

The Launch Acceleration

Howards rum-mission konflikter med brylluppet. Samtidig bliver Penny ret rystet over en udmelding fra Leonard.

24

The Countdown Reflection

Howard tænker tilbage på, hvordan hans bryllup med Bernadette er blevet organiseret af vennerne på meget kort tid.
Episode Description

1

The Date Night Variable

Wolowitz kommer i klemme i et skænderi mellem Bernadette og hans mor, selv om han befinder sig helt ude i verdensrummet. Mens alle hans venner er ude på stævnemøder føler Raj sig ensom, hvilket han forsøger at finde en løsning på.

2

The Decoupling Fluctuation

Sheldon må atter holde på en hemmelighed, da han finder ud af, at Leonard og Penny vil slå op med hinanden. Howard bliver konstant drillet af de andre astronauter ude i rummet.

3

The Higgs Boson Observation

Sheldon hyrer en assistent. Amy bliver imidlertid jaloux fordi Sheldons nye assistent er en ung kvinde, men Alex er faktisk mere interesseret i Leonard. Wolowitz tilbagevenden fra rummet er blevet forsinket en uge, og han er ved at blive vanvittig som følge af det forlængede ophold i kredsløb om jorden.

4

The Re-Entry Minimization

Howard bliver stødt, da hans hjemkomst fra rummet ikke vækker den store opsigt endsige en heltemodtagelse, men der venter ham en endnu større overraskelse hjemme. Spilaftenen udvikler sig til et bittert opgør mellem Penny og Sheldon.

5

The Holographic Excitation

Hele banden holder Halloween party i Stuarts tegneserie butik. Leonard forfører Penny med videnskabelige metoder. Den tidligere astronaut Buzz Aldrin ses i en gæsterolle.

6

The Extract Obliteration

Da der opstår uenighed mellem vennerne omkring en ordleg på internettet bliver Sheldons venskab med Stephen Hawking bragt i fare. Penny beslutter i al hemmelighed at søge ind på åbent universitet.

7

The Habitation Configuration

Howard forbereder sig på endelig at flytte ud af sin mors hus og ind hos Bernadette, men det skal vise sig at være lettere sagt end gjort. Amy bliver vred på Sheldon fordi han tager Wil Wheatons parti frem for hendes. Sheldon opsøger Penny for at få råd og vejledning om kriser i parforholdet.

8

The 43 Peculiarity

Raj og Howard forsøger at få opklaret, hvad Sheldon i al hemmelighed foretager sig hver eftermiddag. Jalousi stikker sit grimme fjæs frem i Leonard og Pennys forhold.

9

The Parking Spot Escalation

Da universitet overdrager Sheldons parkeringsplads til Wolowitz bliver det starten på en strid, som ender med at involvere hele vennekredsen.

10

The Fish Guts Displacement

Howard og Bernadette deltager i et meget anspændt middagsselskab sammen med begge hendes forældre. Da mr. Rostenkowskis weekend fisketur bliver bragt på bane, kommer Howard på krogen, da han lader sig overtale til at tage med ud og fiske. Drengene besøger Penny for at få tips om at fiskeri, fordi hun plejede at fiske sammen med sin far. Sheldon leder sig overtale til at pleje Amy, som ligger syg.

11

The Santa Simulation

Drengene har planer om at spille Dungeons and Dragons, men pigerne er ikke inviteret med, hvilket fører til skænderi. Pigerne dukker nu op iført sexede kjoler og med planer om en pigetur ud i nattelivet. Raj tager med pigerne på natklub, hvor Amy og Raj lærer hinanden bedre at kende.

12

The Egg Salad Equivalency

Sheldon får trukket alle drengene med sig, da han bliver indkaldt til et møde om sexchikane i Personaleafdelingen, efter at han har forsøgt at tale med Alex om hendes tilnærmelser til Leonard. Alex adfærd får desuden Penny til at føle sig usikker.

13

The Bakersfield Expedition

Drengene beslutter at tage på en biltur til Bakersfield i Californien for at besøge en tegneserie kongres, og de er udklædt som figurer fra science fictionserien "Star Trek: The Next Generation". Mens de er standset for at tage nogle fotos af deres kostumer bliver Leonards bil stjålet. I mellemtiden er pigerne hjemme, hvor de forsøger at læse en komplet uforståelig tegneserie.

14

The Cooper/Kripke Inversion

Howards nørdede hobby ender med at bringe ham i økonomiske vanskeligheder. Sheldon er tvunget til at samarbejde med sin bitre rival Barry Kripke. Howard og Raj får fremstillet action man figurer af dem selv, som koster 1000 dollars stykket!

15

The Spoiler Alert Segmentation

Leonard er dybt fornærmet på Sheldon, og han flytter derfor ind hos Penny. Amy bemærker, at hun ville være den perfekte, nye bofælle for Sheldon, fordi de allerede kender hinanden så godt. Raj strander i familien Wolowitz hus sammen med Howards ensomme mor.

16

The Tangible Affection Proof

Parrene gør sig klar til valentinsdag. Leonard, Penny, Howard og Bernadette skal ud til et middagsselskab. Sheldon og Amy forsøger at finde de perfekte gaver til hinanden. Raj og Stuart planlægger at afholde et Single party i tegneserie butikken.

17

The Monster Isolation

Sheldon får Penny til at deltage som gæst i en "Sjov med flag"-episode, og hun overtaler ham til at tage med til hendes skuespillerskoles opsætning af "Omstigning til Paradis". Raj bliver såret, da Lucy helt uventet forlader deres første date.

18

The Contractual Obligation Implementation

Raj og Lucy holder stævnemøde i et bibliotek, hvor de sender sms'er til hinanden. På Howards gamle skole forsøger drengene at overbevise pigerne om, at de skal stile efter en videnskabelig karriere, men pigerne vil hellere til Disneyland og blive klædt ud som prinsesser.

19

The Closet Reconfiguration

Sheldon om-arrangerer indholdet af Howard og Bernadettes klædeskab og finder et uåbnet brev, som Howards far sendte til ham i anledning af hans 18-års fødselsdag. Howard er dog ikke sikker på, at han har lyst til at læse det. Penny og Leonard afholder et meget formelt middagsselskab i stedet for at bestille fast food.

20

The Tenure Turbulence

Rivaliseringen mellem drengene blusser op, da en professorstilling bliver ledig, og de begynder at fedte for medlemmerne af ansættelsesudvalget. Et af medlemmerne af udvalget er mrs. Davies fra Personaleafdelingen, som Sheldon tidligere har krydset klinger med.

21

The Closure Alternative

Sheldon er knust, da et af hans favotitvprogrammer bliver taget af – og Amy prøver at hjælpe ham gennem krisen.

22

The Proton Resurgence

Sheldon og Leonard prøver at booke deres yndlings tv-vært, mens Bernadette og Howard skal passe Rajs hund.

23

The Love Spell Potential

Under et spil "Dungeons and Dragons" presser Raj Lucy til at gøre ting der skærmmer hende, mens Penny kaster en "kærlighedsforbandelse" over Sheldon.

24

The Bon Voyage Reaction

Leonard øjner en chance for at arbejde i Europa sommeren over og Sheldon er meget jaloux. Samtidig prøver Raj at forbedre sit forhold til Lucy.
Episode Description

1

The Hofstadter Insufficiency

Leonard er til søs, så Sheldon og Penny tilbringer noget tid sammen og får afsløret nogle intime hemmeligheder. Amy og Bernadette holder pigeaften i byen uden Penny. Howard kommer Raj til undsætning, efter at han har slået op med sin kæreste.

2

The Deception Verification

Leonard vender hjem fra sin ekspedition på Nordsøen, og opdager at luften er blevet kold mellem ham og Sheldon. Howards forhold til sin mor åbner op for spørgsmål omkring hans maskulinitet.

3

The Scavenger Vortex

Raj arrangerer en skattejagt, der sætter deltagernes videnskabelige kunnen samt deres menneskelige egenskaber på prøve. Det udvikler sig i retning af en brutal konkurrence mellem fyrene og pigerne, som afslører deres bedste såvel som værste sider.

4

The Raiders Minimization

Sheldon er ved at gå op i en spids, da Amy får ødelagt hans kopi af Jagten på den forsvundne skat . Leonard finder nøglen til, hvordan han skal få Penny til at gøre som han siger. Raj og Stuart forsøger sig med lidt kreativitet når det angår deres net-dating profiler.

5

The Workplace Proximity

Amy tager arbejde på Sheldons universitet, hvilket udsætter deres forhold for en alvorlig prøve. Howard har et skænderi med Bernadette, hvilket medfører at han må sove på en vens sofa.

6

The Romance Resonance

Sheldon gør et stort videnskabeligt gennembrud, men han frygter at det vil hjemsøge ham i resten af hans karriere. Howard gør ihærdige, romantiske tilnærmelser til Bernadette, hvilket får Penny til at gøre sig mere umage i sit forhold til Leonard.

7

The Proton Displacement

Da Sheldons barndomshelt, professor Proton, søger hjælp hos Leonard omkring et eksperiment, føler Sheldon sig forbigået. Han beslutter at tage hævn ved at gøre sig til gode venner med en anden videnskabelig tv-personlighed, Bill Nye.

8

The Itchy Brain Simulation

Leonard kan ikke forhindre Sheldon i at overreagere, da en uretfærdighed fra fortiden kommer frem i lyset. Som straf må Leonard nu prøve, hvordan det er at være i Sheldons sko. Penny konfronterer Rajs ekskæreste, Lucy.

9

The Thanksgiving Decoupling

Howards mor har noget at skulle have sagt, da Howard og Bernadette er værter ved thanksgiving-middagen, hvor alle vennerne er inviteret. Penny bliver hjemsøgt af sin fortid.

10

The Discovery Dissipation

Da den videnskabelige opdagelse, som Sheldon har gjort ved et rent tilfælde, bliver modbevist, må Amy og Leonard hjælpe ham med at håndtere skammen og skuffelsen. Howard og Bernadette åbner deres hjem for Raj i en uge, hvilket snart sætter deres ægteskab på prøve.

11

The Cooper Extraction

Mens Sheldon er i Texas, samles hele banden for at pynte op til jul, og de forestiller sig hver især, hvilket herligt liv de kunne have haft, hvis de aldrig havde mødt ham.

12

The Hesitation Ramification

Den håbefulde skuespillerinde Penny scorer en rolle i tv-serien NCIS, men da tingene ikke går helt efter planen, må Leonard træde til og hjælpe hende. Det får nu Penny til at stille ham et alvorligt spørgsmål omkring deres forhold. Sheldon arbejder ihærdigt på at blive mere humoristisk, og Raj beslutter at stramme op, når det gælder om at tale med kvinder.

13

The Occupation Recalibration

Der er store nyheder på karrierefronten, da Penny tager et afgørende skridt i retning af at blive fuldtids skuespillerinde. Sheldon bliver i mellemtiden tvunget til at tage ferie, men han finder afslapning yderst anstrengende.

14

The Convention Conundrum

Sheldon, som ikke har haft held til at skaffe sig billet til tegneserie kongressen Comic-Con, beslutter at afholde sin helt private tegneserie kongres. Pigerne forsøger på at opføre sig som voksne mennesker.

15

The Locomotive Manipulation

Amy er i det amourøse hjørne, da hun overtaler Sheldon til at arrangere en romantisk Valentinsdags udflugt til vindistriktet i Napa Valley. Hjemme må Leonard og Penny bringe Rajs hund til dyrlægen med fuld udrykning.

16

The Table Polarization

Leonards indkøb af et spisebord til lejligheden falder ikke i god jord hos Sheldon, faktisk forårsager bordet, at Sheldon må tage sit liv op til overvejelse. Bernadette bliver himmelfalden, da Howard overvejer at tage endnu en tur ud i verdensrummet.

17

The Friendship Turbulence

Der opstår uvenskab mellem Sheldon og Wolowitz, efter at de har udsat hinanden for en byge af fornærmelser, og Bernadette forsøger sig som fredsmægler. Penny bliver tilbudt en filmrolle, som imidlertid risikerer at bringe hende i forlegenhed. Raj beder Amy om at spille rollen som en anden Cyrano de Bergerac, da hun på hans vegne skal skrive et kærestebrev til en kvinde.

18

The Mommy Observation

Howard og Sheldon besøger NASA i Houston, og aflægger derefter en visit hos Sheldons mor, som viser sig at have en overraskelse til ham. Raj overrasker resten af banden ved at arrangere et mord mysterium rollespil, som viser sig at blive dræbende kedsommelig.

19

The Indecision Amalgamation

Raj kæmper med at date to kvinder på samme tid. Penny bliver tilbudt en rolle i en tarvelig film, mens Sheldon ikke er i stand til at foretage et valg mellem to forskellige spil-systemer.

20

The Relationship Diremption

Raj og Emily tager på en dobbelt-date med Wolowitz-parret, og Howard bliver rød i hovedet af skam, da Emily afslører en pinlig hemmelighed om ham. Sheldon står med et par løse ender, da han tror, at han har forspildt sin karriere i forsøget på at bevise streng teorien.

21

The Anything Can Happen Recurrence

Der opstår problemer mellem Amy, Penny og Bernadette fordi Sheldon forsøger sig med noget nyt og spontant.

22

The Proton Transmogrification

Professor Proton aflægger Sheldon et visit, og samtidig kan Leonard ikke styre sig i forhold til at konkurrere med Penny.

23

The Gorilla Dissolution

En krævende dag på filmoptagelserne efterlader Penny i tvivl om sine valg i livet, og hun beslutter sig for at agere efter det.

24

The Status Quo Combustion

Sheldon bliver fanget af at ændre sit liv drastisk og overvejer at tage en ret så dratisk beslutning.
Episode Description

1

The Locomotion Interruption

Amy og Leonard tager på surprise-tur til Arizona mens Penny går til jobsamtale i Bernadettes firma.

2

The Junior Professor Solution

Spændinger mellem Penny og Bernadette får Amy til at spille dem ud mod hinanden.

3

The First Pitch Insufficiency

Sheldon praler med at han og Amy er et meget bedre par end Leonard og Penny, så sidstnævnte sætter sig for at vise ham, hvor meget han tager fejl.

4

The Hook-Up Reverberation

Rajs nye kæreste skal møde resten af slænget for første gang, men det går ikke lige som forventet.

5

The Focus Attenuation

Amy, Penny og Bernadette har planlagt en pigetur til Vegas, men weekenden går ikke som de havde forventet.

6

The Expedition Approximation

Sheldon og Raj tager på en "research-ekspedition", der hurtigt - men sikkert - udvikler sig til en test af, hvor længe de kan holde hinanden ud.

7

The Misinterpretation Agitation

Pennys flirtende adfærd under en slagspræsentation bliver misforstået, mens Bernadette og Amy berører samme emne på deres helt egen måde.

8

The Prom Equivalency

Amy og Bernadette organiserer et 'skolebal' på drengenes tagterasse, men Sheldon er meget usikker på om hvorvidt det nu er en god idé.

9

The Septum Deviation

Leonard skal opereres og det bekymrer Sheldon uendeligt meget.

10

The Champagne Reflection

Leonard, Raj og Howard tømmer afdøde Professor Roger Abbots kontor og finder dén flaske champagne han havde gemt til sin første store videnskabelige opdagelse.

11

The Clean Room Infiltration

Raj arrangerer en skattejagt, der sætter deltagernes videnskabelige kunnen samt deres menneskelige egenskaber på prøve. Det udvikler sig i retning af en brutal konkurrence mellem fyrene og pigerne, som afslører deres bedste såvel som værste sider.

12

The Space Probe Disintegration

Sheldon er ved at gå op i en spids, da Amy får ødelagt hans kopi af Jagten på den forsvundne skat . Leonard finder nøglen til, hvordan han skal få Penny til at gøre som han siger. Raj og Stuart forsøger sig med lidt kreativitet når det angår deres net-dating profiler.

13

The Anxiety Optimization

Sheldon er bekymret for, at hans afslappede livsstil ikke matcher med hans professionelle mål, og beder vennerne om at gøre livet lidt sværere for ham.

14

The Troll Manifestation

Leonard og Sheldon kommer i problemer, mens Penny, Amy og Bernadette tager sig en pigetur i byen.

15

The Comic Book Store Regeneration

Trods glæden over, at Stuart genåbner sin tegneserie-forretning, får Howard nogle foruroligende nyheder.

16

The Intimacy Acceleration

Sheldon og Penny deltager i et kærlighedseksperiment, hvor det er meningen at deltagerne skal forelske sig i hinanden.

17

The Colonization Application

Der opstår problemer i 'paradis' da Amy opdager at Sheldon har skrevet sig op til en enkeltbillet til Mars, hvis planeten en dag skal koloniseres.

18

The Leftover Thermalization

Sheldon og Leonards arbejde bliver omtalt i en artikel, men kun en af dem får ros.

19

The Skywalker Incursion

Leonard og Sheldon havner i en fjern galaxe i nærheden af deres store idol George Lucas' ranch.

20

The Fortification Implementation

Sheldon og Amy bliver uvenner mens Howard møder sin halvbror.

21

The Communication Deterioration

Da Raj bliver bedt om at lave en besked i så fald en NASA-mission ender med at der bliver fundet livi rummet, skændes vennerne over, hvordan den skal udformes.

22

The Graduation Transmission

Howard sætter spørgsmålstegn ved sine ingeniør-evner da han og Sheldon ikke kan få en legetøjs-drone i luften.

23

The Maternal Combustion

Da Leonard og Sheldons mødre skal møde hinanden for første gang, er der alt andet end magi i luften.

24

The Commitment Determination

Sheldon presser Leonard og Penny til at finde en bryllupsdatp, og oplever, at Amy reagerer voldsomt på hans indblanden.
Episode Description

1

The Matrimonial Momentum

Sheldon konfronterer Amy med deres forhold, mens Leonard og Penny går ned af kirkegulvet i Las Vegas. Men er Penny over, at Leonard kyssede hans kollega for to år siden?

1

The Matrimonial Momentum

Sheldon is confronted by a mystery of the universe he cannot unravel: when a woman wants time apart to think, exactly how much time does that mean, and is there any way to hurry the process along? In Las Vegas, Penny and Leonard march closer to marching down the aisle, but has Penny gotten over Leonard’s infidelity? And if so, will he do anything to un-get her over it?

2

The Separation Oscillation

Efter at Leonard drømmer, at Sheldon kysser Penny, forsøger han at fixe sit forhold til Penny. Sheldon giver de to nygifte billetter til San Francisco, mens han fortsat langer ud efter Amy.

3

The Bachelor Party Corrosion

Pigerne holder en fest for Penny, mens fyrene kidnapper Leonard og tager ham til Mexico til en forsinket polterabend.

4

The 2003 Approximation

Leonard flytter endelig ind hos Penny, mens de andre fyre forsøger at danne et band. Sheldon leder efter en ny roommate.

5

The Perspiration Implementation

Fyrene beslutter sig for, at dyrke fægtning, mens pigerne hjælper Stuart med at gøre flere piger interesseret i tegneseriebutikken. Både Sheldon og Amy tænker på at date nye mennesker.

6

The Helium Insufficiency

Mens nogle svenske forskere forsøger at stjæle Leonard og Sheldons teori, forsøger resten af banden at få Amy tilbage på rette spor.

7

The Spock Resonance

Will Wheaton interviewer Sheldon til en Star Trek dokumentar, men han afslører hans plan om at fri til Amy. Bernadette vil gerne renovere deres hus.

8

The Mystery Date Observation

Leonard, Penny og Bernadette udspionerer Amy, som er på en rigtig date. Sheldon tvinger Howard og Raj til at finde ham en ny kæreste, da det var dem, der fandt Amy.

9

The Platonic Permutation

Leonard og Penny tilbereder deres første Thanksgivingmiddag sammen som ægtefæller, mens Sheldon og Amy tager i akvarie sammen. Resten af banden serverer mad til de hjemløse.

10

The Earworm Reverberation

Amy inviterer Dave hjem til sig selv til en date, mens Sheldon ikke kan få en melodi ud af hovedet. Howard og Raj opsporer deres bands eneste fan.

11

The Opening Night Excitation

Fyrene forbereder sig til premieren på den seneste Star Wars film, mens Sheldon planlægger noget særligt til Amys fødselsdag.

12

The Sales Call Sublimation

Lenard hjælper Penny mens Steward flytter ud af Howards hus.

13

The Empathy Optimization

Efter at hele 'banden' er blevet 'misbrugt' af en syg Sheldon, planlægger de en weekend væk fra ham.

14

The Meemaw Materialization

Sheldons bedstemor, aka Meemaw, er på besøg og der opstår hurtigt en konflikt mellem hende og Amy.

15

The Valentino Submergence

Sheldon og Amy er værter på en direkte Valentines-udsendelse af "Fun with Flags".

16

The Positive Negative Reaction

Bernadette er gravid og deler nyheden med Howard. Men hans reaktion er ikke just hvad hun havde forventet.

17

The Celebration Experimentation

Sheldon har altid hadet fødselsdage grundet mange uheldige oplevelser da han var yngre. Så 'banden' forsøger at holde den bedste fødselsdagsfest for ham nogensinde.

18

The Application Deterioration

Leonard, Sheldon og Howard forsøger at få patent på en opfindelse, men opdager, at universitetet ejer en stor del af patentet i forvejen.

19

The Solder Excursion Diversion

Amy køber en laptop til Sheldon, men bliver noget chokeret over hans reaktion.

20

The Big Bear Precipitation

Amy og Sheldon tager med Penny og Leonard på weekend, og hemmeligheder bliver afsløret.

21

The Viewing Party Combustion

Et mindre kontrovers mellem Sheldon og Leonard eskalerer hurtigt, og det forstyrrer resten af gruppen midt i deres 'Game of Thrones'-marathon.

22

The Fermentation Bifurcation

Imens Sheldon og Bernadette bruger natten sammen, er resten gruppen til vinsmagningsfest. Men aftenen bliver ukomfortabel for Raj, idet Zack også viser interesse for Claire.

23

The Line Substitution Solution

Penny har problemer med, at Leonards mor kommer til byen. Sheldon hyrer Stuart til at hænge ud med Amy, imens han tager til filmscreening.

24

The Convergence Convergence

Leonard og Penny forsøger at planlægge deres bryllup, sådan så alle kan deltage. Men planlægningen skaber konflikt mellem Sheldons mor og Leonards skilte forældre.
Episode Description

1

To Be Announced

1

The Conjugal Conjecture

Forholdet mellem Leonards far og Sheldons mor bliver mere og mere romantisk, og det skaber strid blandt familierne.

2

The Military Miniaturization

Drengene bliver overrasket, da en stor kanon fra luftvåbnet er interesseret i deres opfindelse.

3

The Dependence Transcendence

Luftvåbnet har sat deadline for projektet, og Sheldon prøver energidrik for første gang.

4

The Cohabitation Experimentation

Amys lejlighed skal restaureres, så hun flytter ind hos Sheldon, som tager det som et videnskabeligt eksperiment.

5

The Hot Tub Contamination

Leonard og Penny må holde Sheldon og Amy adskildt. Efter et mislykket forsøg på samliv skændes de konstant. Sheldon truer med at gå fra Amy, da hun ikke vil følge hans tidsskema for badeværelset.

6

The Fetal Kick Catalyst

Til Pennys store overraskelse har hun nu fans. Amy arrangerer brunch a la Sheldon i Pennys lejlighed. Howard stresser over kommende baby.

7

The Veracity Elasticity

Amy vil meget gerne blive boende hos Sheldon, så hun bilder ham ind, at hendes lejlighed er under ombygning. Leonard overlader indretningen af Sheldons værelse til Penny.

8

The Brain Bowl Incubation

Et forsøg med at kombinere Amy og Sheldons gener går så godt, at Sheldon nu mener, at det er på høje tid, at de formerer sig. Raj er glad for sin nye kæreste, men ikke begejstret for at skulle fortælle, hvad hun lever af.

9

The Geology Elevation

Bert fra geologiafdelingen vinder den prestigefyldte 'MacArthur Genius Grant', mens Sheldon kæmper med at holde jalousien tilbage.

10

The Property Division Collision

Leonard og Sheldon deler deres ejendele op, hvilket ikke det går stille for sig. Stuart spørger, om han kan bo hos Howard og Bernadette.

11

The Birthday Synchronicity

Amys ønske om at tilbringe en aften med Sheldon på sin fødselsdag, bliver spoleret af Bernadette.

12

The Holiday Summation

Vennerne fortæller, hvad de hver især har lavet i deres ferie. Et uskyldigt juletræ ender med til at skabe strid mellem Leonard og Penny.

12

The Holiday Summation

Sheldon and Amy visit Leonard and Penny for the first time since the holidays and share details about their terrible trip to Texas.

13

The Romance Recalibration

Penny og Amy tager på afslapningsweekend for at lære Leonard at kunne agere på egen hånd. Imens forsøger Howard og Raj at fikse et knirkende trægulv.

13

The Romance Recalibration

Leonard and Penny may need a Relationship Agreement, and Sheldon volunteers to prepare one.

14

The Emotion Detection Automation

Sheldon har opfundet en maskine, der kan læse menneskers følelser. Han mener, at den kan hjælpe ham med at kommunikere med mennesker, men også at identificere mulige fjender. Raj mangler råd og vejledning om dating og inviterer derfor sin ekskæreste på besøg.

15

The Locomotion Reverberation

Sheldons interesse for togmotorer er blevet enorm, og han fordyber sig derfor ikke længere i fysikkens verden. Men Leonard og Howard behøver hans hjælp og må derfor forsøge at narre ham.

16

The Allowance Evaporation

Amy er alt andet end tilfreds med, at Sheldon har delt meget private detaljer om deres forhold på universitetet. Raj indser at han fremadrettet må stå på egne ben, idet farens hjælp ophører.

17

The Comic-Con Conundrum

Nu når Raj ikke længere modtager penge fra sin far, forsøger han istedet at nasse på Sheldon. Bernadette har måske fundet en snedig løsning på, hvordan Howard kan indrages i de daglige gøremål.

18

The Escape Hatch Identification

Raj må opsige sin lejlighed og får hurtig tilbudt hjælp af sine venner. Sheldon behøver råd om kærligheden fra en erfaren person.

19

The Collaboration Fluctuation

Efter at Raj måtte opsige sin lejlighed, er han flyttet ind hos Leonard og Penny. Den ellers altid selvoptagede Sheldon viser pludselig interesse for Amys arbejde.

20

The Recollection Dissipation

Sheldon vågner op med grumme tømmermænd. Hans hukommelse er svært svækket, og notesbogen med de hemmelige informationer om militær-projektet er væk. Men heldigvis kan en telefon hjælpe til.

21

The Separation Agitation

Bert viser sin kæreste frem til resten af gruppen. Men der er noget, der ikke stemmer overens. Howard og Bernadette har svært ved at slippe lille Halley.

22

The Cognition Regeneration

Penny bliver tilbudt nyt job af sin ekskæreste. Leonard er ikke begejstret.

23

The Gyroscopic Collapse

Arbejdet med det tophemmelige militærprojekt er nået til vejs ende. Hele banden fejrer at projektet står færdigt. Men alt er ikke, som det skal være.

24

The Long Distance Dissonance

I sæsonens sidste afsnit dukker Dr. Ramona Nowitzki tilfældigvis op, alt imens Amy er væk. Vennerne er bekymret, for hun har tidligere vist stor interesse for Sheldon.
Episode Description

1

The Proposal Proposal

Amy har svært ved at beslutte, om hun skal gifte sig med Sheldon. I mellemtiden, betror Bernadette sig til Penny med nogle store nyheder.

2

The Retraction Reaction

Leonard giver et pinligt interview i radioen, og Penny trøster ham bagefter. Bernadette og Amy taler om deres succes.

3

The Relaxation Integration

Sheldon og Amy har svært ved at nå til enighed i deres bryllupsplanlægning. Stuart og Raj kæmper om en date med den samme pige, Bernadettes kollega.

4

The Explosion Implosion

Howard og Bernadette er til scanning, og Howard er i tvivl, om han kan være et forbillede for sin kommende søn.

5

The Collaboration Contamination

Amy og Howard arbejder i laboratoriet sammen og får Sheldon, Bernadette og Raj til at føle sig jaloux og ensomme. Penny og Leonard bruger en bog til forældre om opdragelse til at kontrollere Sheldons adfærd.

6

The Proton Regeneration

Sheldon er utilfreds med, at det er Wil Wheaton, der er den nye Professor Proton. Penny passer Bernadette og Howard, der begge behøver hvile.

7

The Geology Methodology

Geologen Bert beder Sheldon om hjælp til et projekt, hvor der mangler et matematisk geni. Sheldon mener dog, at geologi er under sit videnskabelige niveau. Raj dater Bernadettes indiske kollega.

8

The Tesla Recoil

Howard og Leonard opdager, at Sheldon har arbejdet på deres militær-projekt uden at involvere dem. Bernadetta tror, at Ruchi forsøger at stjæle hendes job og beder Raj om at undersøge sagen.

9

The Bitcoin Entanglement

Drengene indser, at de for flere år siden investerede godt i Bitcoins. En syv år gammel video afslører en hemmlighed om Leonards og Pennys forhold.

10

The Confidence Erosion

Sheldon og Amys bryllupsplanlægning går i vasken, og istedet ender de med et rådhusbryllup. Raj indser, at Howard har dårlig indflydelse på hans selvtillid.

10

The Confidence Erosion

Sheldon og Amys bryllupsplanlægning går i vasken, og istedet ender de med et rådhusbryllup. Raj indser, at Howard har dårlig indflydelse på hans selvtillid.

11

The Celebration Reverberation

Amy og Halley har snart fødselsdag, og Sheldon og Howard planlægger, hvordan de skal fejres. Leonard modtager det årlige julekort fra sin bror, der altid skal pragle om sine præstationer.

12

The Matrimonial Metric

For at Sheldon og Amy kan finde de to af vennerne, der skal være forlover og brudepige til deres bryllup, udsætter de dem for hemmelige eksperimenter.

13

The Solo Oscillation

Amy og Leonard genskaber eksperimenter fra deres ungdom. Geologen, Bert, erstatter Howard i bandet Footprints on the Moon.

14

The Separation Triangulation

Raj finder ud af, at sin date stadig er gift, og at hun kun har været separeret i to uger. Sheldon udlejer sit gamle værelse for at finde noget mere roligt.

15

The Novelization Correlation

Leonards bog giver anledning til spørgsmål, og Amy er gæstestjerne på det nye Professor Proton show.

16

The Neonatal Nomenclature

Da Bernadette ikke går i fødsel, prøver de forskellige taktikker til at få gang i tingene. Wolowitz konfronterer Bernadette efter Amy ved en fejl, har afsløret af hun allerede har valgt hvad deres søn skal hedde.

17

The Athenaeum Allocation

Leonard jumps through hoops to help secure the perfect wedding venue for Sheldon and Amy. Also, Bernadette and Wolowitz have a hard time deciding who should stay at home with the kids and who should go back to work.

18

The Gates Excitation

Penny gets the opportunity to host Bill Gates at work when his company wants to partner with her pharmaceutical company. Also, Leonard, Koothrappali and Wolowitz do everything in their power to meet him, while Sheldon thinks he is the victim of an April Fools prank.

19

The Tenant Disassociation

When Leonard learns Sheldon is the president of the tenants association, he decides to run against him. Also, Bernadette encourages Wolowitz and Koothrappali to find the owner of a drone after they find it in the backyard.

20

The Reclusive Potential

Sheldon takes the guys to a cabin in the middle of nowhere to meet a reclusive scientist; Penny and Bernadette improvise Amy's bachelorette party.

21

The Comet Polarization

Sheldon’s comic book store experiences changes when writer Neil Gaiman puts Stuart’s store on the map. Also, Koothrappali takes credit for Penny’s astronomical discovery, and friendships are threatened.

22

The Monetary Insufficiency

Sheldon goes to Vegas to win money for science. Also, Penny and Bernadette take Amy wedding dress shopping, but her terrible choice entangles them in a web of lies.

23

The Sibling Realignment

When Sheldon learns that his mother won’t attend his wedding unless he invites his brother, Georgie, he and Leonard travel to Texas to end a family feud. Also, the Wolowitz kids inadvertently infects Amy, Bernadette, Wolowitz and Koothrappali with pinkeye.

24

The Bow Tie Asymmetry

When Amy’s parents and Sheldon’s family arrive for the wedding, everybody is focused on making sure all goes according to plan – everyone except the bride and groom.