Blå ögon

Follow!

Mitt under brinnande valrörelse försvinner justitieministerns stabschef spårlöst. Hennes ersättare Elin Hammar kastas omedelbart in i ett nät av lögner och konspirationer när hon försöker ta reda på vad som har hänt. Samtidigt ser det främlingsfientliga Trygghetspartiet ut att gå mot ett succéval.

Rated with 7/10 by 1 users
Episode Description

1

Festen kan börja

Mitt under brinnande valrörelse försvinner justitieministerns stabschef spårlöst. Hennes ersättare Elin Hammar kastas omedelbart in i ett nät av lögner och konspirationer när hon försöker ta reda på vad som har hänt. Samtidigt ser det främlingsfientliga Trygghetspartiet ut att gå mot ett succéval. I Uddevalla förbereder sig partiets lokala representant Annika Nilsson för ett torgmöte, trots sonens protester. Han är trött på de hot och trakasserier som familjen utsätts för.

2

Tusen nålstick

Mordet på Annika Nilsson har skakat om valrörelsen. Trygghetspartiet utnyttjar hennes död för att vinna sympatier, något som kränker den sörjande dottern Sofia. Elin gräver djupare i Sarahs försvinnande. Hon anar att något är väldigt fel. Samtidigt lurar en ännu större fara i bakgrunden.

3

... Jord skall du åter varda

Sprickorna inom regeringen växer när man försöker hantera terrorhotet från Veritas. Sprickor som kanske kan förklara vad som har hänt med Sarah. Ju mer Elin gräver desto mer pekar spåren tillbaka mot Rosenbad. Samtidigt letar Sofia tröst på nätet och hamnar på forum där mordet på hennes mamma skylls på invandringen.

4

Flyttfåglar

Det råder febril aktivitet inför valrörelsens första partiledardebatt och Elin har knappt tid att tänka på Sarahs försvinnande. Men hon får ett samtal som förändrar allt. I Uddevalla upptas allt mer av Sofias tid av de främlingsfientliga nätforumen. Hon lägger själv ut information om terrordåden som hon har fått i förtroende från Mattias. Något som Veritas uppmärksammar. Sofia är på väg att bli ett allvarligt problem.

5

Hälsa hem

Det börjar gå upp för Simon att flytten till Stockholm inte blev den nystart som hans syster hade lovat. Hon ljuger för honom om var hon har varit och vad hon har gjort. På Rosenbad är Elin skakad av insikten att hennes vän Max antagligen är inblandad i Sarahs försvinnande. I en välbärgad villaförort blir en kvinna brutalt bortförd av Veritas. Vilka är deras avsikter?

6

Mina föräldrars lögner

Mordet på vårdchefen Pia Grandin Kimayo vänder upp och ner på valrörelsen. Nu står det klart att Sverige har en nazistisk terrorcell. Trygghetspartiet fortsätter ändå sin valturné som om ingenting hade hänt. På justitiedepartementet tvingas Elin samarbeta med den person hon litar på minst av alla, valgeneralen Rebecka Lundström. Sofia kommer närmare Mattias när de åker iväg för att göra sig av med Pia Grandin Kimayos kropp.

7

Jordskalvet

Med bara dagar kvar till valet är alla på helspänn. Elin kämpar med att få rätsida på varför Gunnar ljugit för henne och på egen hand röjt undan bevis för Sarahs försvinnande. Hos Trygghetspartiet försöker man lägga locket på om Olles samröre med Sofia. Och hos Veritas dras Simon mot sin vilja in i hetluften när Gustav sluter cellen närmare sig. Är det bara för att Mattias identitet är röjd eller har Gustav andra motiv?

8

Svallvågen

Mitt i Gunnars presskonferens kommer beskedet i form av en nyhetsflash som får alla de samlade journalisternas mobiler att pipa samtidigt – Veritas har utfört ett attentat. Men vad är målet? Vad är planen? Och hur är den kopplad till den femåriga pojken som Simon vaktar?

9

Kölvattnet

Instängd i Veritas gömställe med en svårt skadad Mattias börjar det gå upp för Sofia att både hennes bror och hennes son är försvunna. Och att resten av cellen vet mer än de berättar för henne. Samtidigt får Elin hjälp från ett oväntat håll, men kan hon verkligen lita på denna person?

10

En söndag i september

Efter attentatet mot börsen och mordet inne på Rosenbad är det ett sargat Sverige som går till valurnorna. Både hos Trygghetspartiet och Samlingspartiet oroar man sig för valutgången. Elin och Gunnar kämpar med att lägga de sista pusselbitarna och avslöja konspirationen. Samtidigt försöker Simon återgå till det liv han lämnade efter sig i Uddevalla, men det förflutna gör sig påmint när Sofia kommer tillbaka.